Τόσκας: Με διαδικασίες αυτοματισμού θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες

Τόσκας: Με διαδικασίες αυτοματισμού θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες

Χωρίς νέα διάταξη η ρύθμιση θα μονιμοποιηθούν 4.000 συμβασιούχοι πυροσβέστες μετά την λήξη της 3ετούς παράτασης των συμβάσεών τους. Αυτό επισήμανε στην Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας αναφερόμενος στην σχετική τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται από την Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ ο Ν.Τόσκας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου λέγοντας ότι παρότι το θέμα είχε ρυθμιστεί με νόμο το 2011 ουδέποτε έγιναν οι απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με το αν οι προσλήψεις αυτές εντάσσονται στις συμφωνημένες με τους δανειστές αναλογίες προσλήψεων-αποχωρήσεων. Μάλιστα επισήμανε ότι αν και «προστέθηκε διάταξη για πρόσληψη πρίν τη εκπνοή της 5ετίας» αυτή ουδέποτε υλοποιήθηκε. Ετσι – σημείωσε ο Ν.Τόσκας-«αναγκαστήκαμε να έρθουμε να διορθώσουμε στρεβλώσεις κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Διορθώνουμε τις στρεβλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός

Αναφερόμενος στο θέμα ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι για τις προσλήψεις «τον Μάιο του προηγούμενου έτους ξεκίνησε η διαδικασία, όμως προσκρούσαμε στα θέματα των θεσμών» επειδή «δεν είχαν όμως γίνει οι απαραίτητες διευκρινήσεις». Συνέχισε λέγοντας ότι «ξεκινήσαμε με αυτή την τροπολογία και ας μην κάνουν κάποιοι πώς δεν καταλαβαίνουν» και «μετά την 3ετία ουσιαστικά οι πυροσβέστες μονιμοποιούνται με διαδικασίες αυτοματισμού». Μάλιστα σημείωσε πως «μπορεί να μονιμοποιηθούν πολύ συντομότερα αφού βρισκόμαστε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης» και αυτή είναι επιδίωξη της κυβέρνησης.​

Το πρωί, είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή από τους πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης που βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια από τις 9 Φεβρουαρίου. Αίτημα, να ψηφιστεί τροπολογία με την οποία θα μπορέσουν να μονιμοποιηθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα και όχι να παραταθούν οι συμβάσεις τους για τρία χρόνια όπως σημειώνεται σε σχετικό προσχέδιο που έλαβαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter