Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Τόσκας: Θα καταθέσει διάταξη για διασφάλιση των πυροσβεστών 5ετούς θητείας μέχρι την μονιμοποίηση τους

Την κατάθεση διάταξης στη Βουλή, εντός της επόμενης εβδομάδας, για την συνέχεια της εργασίας των πυροσβεστών πενταετούς θητείας και την διασφάλιση τους, μέχρι την μονιμοποίηση τους, ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Για την διασφάλιση της εργασίας, που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με την σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Σημειώνεται ότι είναι ακόμα σε εξέλιξη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με τους εκπροσώπους των πενταετών πυροσβεστών, που τον επισκέφθηκαν μετά την Όλγα Γεροβασίλη και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι δυο πλευρές συζητούν τις τεχνικές λεπτομέρειες για τις διαδικασίες προώθησης του θέματος.

Πάντως, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης παραμένουν ακόμα περίπου 70 πυροσβέστες, με αποτέλεσμα να είναι κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Βασ. Σοφίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.