Τόσκας: Πάνω από 1.250 αστυνομικοί αποδεσμεύτηκαν από τις ασφάλειες προσώπων

Τόσκας: Πάνω από 1.250 αστυνομικοί αποδεσμεύτηκαν από τις ασφάλειες προσώπων

Οι περισσότεροι αστυνομικοί φύλαξης απομακρύνθηκαν από πρόσωπα του κυβερνητικού χώρου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, μιλώντας χθες στο κανάλι epsilontv.

Ο κ. Τόσκας μίλησε μέχρι και για το θέμα του υποτιθέμενου βιασμού στο Πεδίου του Άρεως, που κατήγγειλε 25χρονη και το οποίο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν διάφοροι πολιτικά, ενώ διευκρίνισε ότι οι μετακινήσεις των αστυνομικών γίνονται κατόπιν μελέτης, και όχι από άτομα που έχουν πράγματι σοβαρή ανάγκη φύλαξης, όπως για παράδειγμα ο κ. Φλαμπουράρης, κάποιοι δικαστικοί, ηγεσίες κομμάτων και άλλα πρόσωπα.

Απαντώντας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ο κ. Τόσκας τόνισε ότι η ΝΔ προσπάθησε να βγει μπροστά όταν έμαθε ότι το υπουργείο προετοίμαζε την αποδέσμευση εκατοντάδων αστυνομικών από τις ασφάλειες προσώπων και χώρων, γι΄ αυτό ο κ. Μητσοτάκης προσφέρθηκε να αποδεσμευτούν το 20% των αστυνομικών από τη φύλαξη κτιρίων της ΝΔ.

«Εμείς κόβουμε πολύ περισσότερα άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους, αν θέλετε τα περισσότερα άτομα που κόβουμε είναι από το χώρο τον κυβερνητικό που έχει και τα λιγότερα άτομα για την προστασία του. Παρόλα αυτά, για να μην υπάρξουν διάφορες αιτιάσεις, εμείς κάναμε τις περισσότερες περικοπές από εκεί και προχωρήσαμε και σε άλλους χώρους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι επί χρόνια συσσωρεύονταν αστυνομικοί στις ασφάλειες προσώπων και χώρων, κάτι που η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει από πέρσι, που αποδεσμεύτηκαν οι πρώτοι 450 και τώρα άλλοι 800 συνολικά.

«Η αρμόδια επιτροπή, πήρε αυτές τις αποφάσεις γιατί οι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και οι ανάγκες οι συλλογικές, προέχουν των υπολοίπων αναγκών, και ειδικά υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που είχαν ξεπεραστεί από τα ίδια τα πράγματα. Κάποιοι δικαστικοί που είχαν δικάσει υποθέσεις πριν πάρα πολλά χρόνια, κάποιοι που δεν είχαν σοβαρό λόγο ατομικής φύλαξης, και είναι και οι ανάγκες οι γενικότερες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί με το μεταναστευτικό, με διάφορα άλλα προβλήματα σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter