Τόσκας: Σε ολισθηρό δρόμο η ΝΔ

Τόσκας: Σε ολισθηρό δρόμο η ΝΔ

Κατά της στάσης της ΝΔ στο θέμα της ΠΟΑΣΥ βάλλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Απάντηση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σκληρή κριτική στη ΝΔ ασκεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή στην «Αυγή της Κυριακής», με φόντο την αντιπαράθεση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ για συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων.

«Η Ν.Δ. ξεφεύγει από τα όρια της αντιπολίτευσης», «μπαίνει στον ολισθηρό κατήφορο χρησιμοποίησης οργάνων του σκληρού μηχανισμού του κράτους, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα», «η προσπάθεια της Ν.Δ., και φαίνεται και από τις συνεντεύξεις του Κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό, είναι να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση», τονίζει ο κ. Τόσκας μιλώντας στην Έλλη Ζώτου.

Υποστηρίζει ότι η ΝΔ είναι «σε τελείως λάθος κατεύθυνση και φεύγει από τα πολιτικά αποδεκτά όρια της αντιπολίτευσης».

«Όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση και εγώ υπουργός, ασυδοσία στην αστυνομία δεν θα υπάρχει», υπογραμμίζει.

Η απάντηση της ΝΔ

Με κινδυνολογία και πλήρη κάλυψη της ΠΟΑΣΥ απαντά η Νέα Δημοκρατία:

«Ο κατ’ ευφημισμό υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας σε συνέντευξη του στην κομματική “Αυγή” προκαλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Του συνιστούμε να ασχοληθεί με τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που επιτείνει με την ανικανότητά του. Να σταματήσει το διάλογο με τις “συλλογικότητες” και να παύσει να επιτίθεται στους αστυνομικούς», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αντί να σχολιάζει τους αστυνομικούς να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, καθώς είναι γνωστό ότι καθημερινά κινδυνεύουν όλο και περισσότερο.

«Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να έχει ως προτεραιότητα της την ασφάλεια των πολιτών, γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει ελευθερία στη χώρα. Θα συνεχίσει να δρα για να παύσουν να υπάρχουν άβατα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας. Αυτό ζητά η κοινωνία από την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή είναι η υπεύθυνη αποστολή της και ο κ. Τόσκας είναι υποχρεωμένος να το αποδεχθεί, όσο καιρό ακόμη θα βρίσκεται σε αυτό το υπουργείο», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και ανταπάντηση του υπουργού

“Τα Σώματα Ασφαλείας θα λειτουργούν σεβόμενα τους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Δεν βρισκόμαστε στο 1965”.

Αυτά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος,  απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Αυγή”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter