Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Τόσκας: Σύντομα θα συλληφθούν τα άτομα που σχετίζονται με τους «Πυρήνες»

«Πιστεύουμε ότι πολύ γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα στην έρευνα για τους “Πυρήνες”», ανέφερε σε συνέντευξη του στο κανάλι της Βουλής, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας.

Ο υπουργός μίλησε για «σύντομη εξιχνίαση» της υπόθεσης με τα δέματα βόμβες, για την πρόoδο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής και των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί.

«Πιστεύουμε ότι πολύ γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα στην έρευνα για τους “Πυρήνες”. Υπάρχουν υπολείμματα των “Πυρήνων της Φωτιάς” που πιθανόν συνεργάζονται με ποινικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν.Τόσκας.

Στην ίδια συνέντευξη του ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι ενώ την περίοδο 2010 - 2014 το 70% της εγκληματικότητας αφορούσε την επονομαζόμενη βαριά εγκληματική δραστηριότητα (ληστείες τραπεζών, σούπερ μάρκετ κλπ) την τελευταία διετία το 70% αφορά την μικρή εγκληματικότητα με τις κλοπές, τις διαρρήξεις, τις ληστείες κλπ.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μίλησε στην συνέντευξη του για «δεύτερη φάση» αφαίρεσης αστυνομικών φρουρών από πολιτικούς, δικαστικούς κι άλλα πρόσωπα, ύστερα από τους 380 που είχαν μετακινηθεί προ μερικών μηνών.

Ο κ Τόσκας ωστόσο μίλησε για πιέσεις που δέχεται ακόμη κι «από γραμματείς δικαστηρίων που ζητούν μέτρα φρούρησης αλλά και παλιούς πολιτικούς που ενώ δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο θέλουν να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό φρουρών».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.