«Τόσο πολλά βόδια, τόσο πολλές κουράδες…»

«Τόσο πολλά βόδια, τόσο πολλές κουράδες…»

Οι «το σκατό έφτασε στην κάλτσα» και οι «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις» καμώνονται τους ατσαλάκωτους και παρφουμαρισμένους, κι αυτό δεν είναι το χειρότερο, ότι δηλαδή δηλώνουν ανήξεροι, έκπληκτοι, θεσμικοί και έτοιμοι να διορθώσουν το «επιχειρησιακό λάθος»· το χειρότερο είναι ότι βιάζουν απροκάλυπτα και σε κοινή θέα τη δημοκρατική λειτουργία και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο –είτε στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είτε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής–, επικαλούμενοι κι από πάνω λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Και δημοκράτες και πατριώτες με βαθιά αίσθηση καθήκοντος. Αυτοί. Και κερατάδες και δαρμένοι, που βρήκαμε αφορμή –λένε– να ανεμίσουμε τις μικροκομματικές μας σημαίες ευκαιρίας, ζημιώνοντας το κύρος της χώρας. Εμείς.

Προστατεύουν τους εντολείς και εκτελεστές του βιασμού διά του απορρήτου κι έτσι όσοι καλούνται στην εξεταστική επιτροπή δίνουν παράσταση με τον ίδιο ρόλο, «τη Μαρία της σιωπής».

Απειλούν ότι όποιος σπάσει το απόρρητο κινδυνεύει με δεκαετή φυλάκιση, τη στιγμή που το σύνολο των συνταγματολόγων (πλην Γεραπετρίτη) έχει μιλήσει περί του αντιθέτου και ενώ η τεράστια πλειονότητα των νομικών συνομολογεί ότι ακόμη κι αν το απόρρητο είχε εφαρμογή, θα μπορούσε να αρθεί με εντολή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ.

Αρνήθηκε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο να δείξει τα στοιχεία των υπηρεσιακών φακέλων για τους κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη, ισχυριζόμενος ότι τα έλεγξε ο ίδιος και διαπίστωσε ότι οι διαδικασίες είναι απολύτως σύννομες, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Ράμμο ότι η ΕΥΠ δεν έχει χρησιμοποιήσει το λογισμικό παρακολούθησης Predator που βρέθηκε στα κινητά των κ. Ανδρουλάκη, Κουκάκη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη.

Επιμένει η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου πως η κρίση της επί των παρακολουθήσεων είναι ανέλεγκτη ακόμη και από τους προϊσταμένους της εισαγγελικούς λειτουργούς (!), ενώ η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου τοποθετούμενη επί του θέματος δήλωσε ότι «κάθε εξαίρεση από προστασία απορρήτου πρέπει να ερμηνεύεται στενά και να υπόκειται σε έλεγχο και λογοδοσία».

Κατέστρεψαν –την παραμονή της μέρας που ο Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στον Αρειο Πάγο και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά– με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέων τα ψηφιακά αρχεία παρακολούθησης, μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή αποφάσισε η εκπρόσωπος της εταιρείας Intellexa –που εμπλέκεται με τις παρακολουθήσεις, αφού εμπορεύεται το Predator– να μην εξεταστεί πρόσωπο με πρόσωπο από τα μέλη της επιτροπής, αλλά με γραπτά ερωτήματα που θα της αποσταλούν.

«Του είχε τελειώσει το ρολό στην τουαλέτα της συνείδησής του»

Ασίλ Σαβέ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter