TotalEnergies: Αποσύρει τα στελέχη της από τη ρωσική Novatek – Πρόβλεψη για ζημιές 3,7 δισ. δολαρίων

TotalEnergies: Αποσύρει τα στελέχη της από τη ρωσική Novatek – Πρόβλεψη για ζημιές 3,7 δισ. δολαρίων

Ζημιές 3,7 δισ. δολαρίων αναμένεται πως θα έχει ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies, ο οποίος δήλωσε πως θα αποχωρήσει από τη ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Novatek.

Σημειώνεται πως «η TotalEnergies κατέχει το 19,4% της Novatek, ένα μερίδιο που δεν μπορεί να πουλήσει λόγω της ισχύουσας συμφωνία των μετοχών, καθώς αποτρέπεται να πουλήσει κάθε asset σε κάποιον από τους βασικούς μετόχους της Novatek που βρίσκονται στο καθεστώς των κυρώσεων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός.

«Ως αποτέλεσμα, η γαλλική εταιρεία δεν θα καρπώνεται πλέον το ιδιοκτησιακό της δικαίωμα στη Novatek, κάτι που θα την οδηγήσει «να καταγράψει απομείωση περίπου 3,7 δισ. δολαρίων στους λογαριασμούς για το 4ο τρίμηνο του 2022» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή έρχεται ενώ έχει προηγηθεί έντονη κριτική κατά της TotalEnergies, επειδή η γαλλική εταιρεία συνέχιζε ορισμένες από τις δραστηριότητές της στη Ρωσία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Παράλληλα, γίνεται ενώ έχει ήδη τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση αγοράς και εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου στις χώρες της Ε.Ε. αλλά και η απαγόρευση μεταφοράς του από ευρωπαϊκές ναυτιλιακές και άλλες μεταφορικές επιχειρήσεις σε τρίτες χώρες, σε τιμή πάνω από το πλαφόν των 60 δολαρίων το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι δυτικές κυρώσεις και η «φειδωλή» ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς τις χώρες της Ε.Ε. έχουν προκαλέσει ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών αερίου και τις προειδοποιήσεις κυβερνήσεων προς τους πολίτες για έναν «σκληρό» χειμώνα.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Μήνυση κατά της TotalEnergies για συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου-Φέρεται να εκμεταλλευόταν κοίτασμα στη Ρωσία

H Total αγοράζει πιστώσεις αντιστάθμισης άνθρακα ύψους $50 εκατομμυρίων από το Σουρινάμ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter