Τότεναμ – Αγιαξ: Η μάχη των αουτσάιντερ στο πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Τότεναμ – Αγιαξ: Η μάχη των αουτσάιντερ στο πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Η αντίστροφη μέτρηση για μια θέση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την 1η Ιουνίου στο «Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης, έδρα της Ατλέτικο, αρχίζει από σήμερα το βράδι με τον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης ανάμεσα στα δύο αουτσάιντερ, την Τότεναμ και τον Άγιαξ (30/4, 22:00 COSMOTE SPORT 1 HD).

Οι Λονδρέζοι υποδέχονται τον μεγάλο τους αντίπαλο στη νέα τους έδρα και φιλοδοξούν να μην την πατήσουν όπως οι προηγούμενοι αντίπαλοι του «Αίαντα» Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους. Στόχος της Τότεναμ να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν ούτε τα χρόνια που η διοργάνωση ονομαζόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών…

Από την άλλη πλευρά, ο Αγιαξ αποτελεί την μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης και θυμίζει τον Αγιαξ της δεκαετίας του 1970. Ομάδα νεανική, φρέσκια, φιλόδοξη, με απίστευτο ταλέντο και υγεία. «Θύματα» της, Η Ρεάλ, νικήτρια του θεσμού τις τρεις τελευταίες σεζόν και η Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μάλιστα και τις δύο οι Ολλανδοί τις απέκλεισαν εκτός έδρας!

Σε ο,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που έχουν σήμερα τις πλέον σοβαρές απώλειες. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν θα έχει στη διάθεση ου, τον Χάρι Κέιν πρώτο σκόρερ της ομάδας αλλά και τον μέσο Σισοκό (τραυματίες και οι δύο). Το κενό του Κέιν καλύπτει και με το παραπάνω εδώ και καιρό ο Κορεάτης Σον, αλλά ακόμη κι αυτός σήμερα δεν θα αγωνιστεί γιατί είναι τιμωρημένος! Ετσι θέση σέντερ φορ θα πάρει ο… ήρωας του “Ετιχαντ”, Φερνάντο Γιορέντε (με δικό του γκολ η Τότεναμ απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι στον προημιτελικό γύρο).

Οι Ολλανδοί

Ο Άγιαξ του Έρικ Τεν Χαγκ θύμισε φέτος τη φοβερή ομάδα του Ρίνους Μίχελς. Ολοι θυμήθηκαν τη σπουδαία ομάδα του Άγιαξ που κατέκτησε τρία συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών (1971 – 1973 ) με σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως οι Νέεσκενς, Ρεπ, Χάαν, Κρολ, Σούιμπερς, Κάιζερ, Μιούρεν, Χουλσόφ, Μπλάκενμπεργκ, Στούι και ο μεγάλος «ιπτάμενος Ολλανδός», Γιόχαν Κρόιφ.

Στη μεγάλη επιτυχία του σήμερα μεγάλο μερίδιο έχει ο Έρικ Τεν Χαγκ που έδωσε νέους ρόλους σε παίκτες όπως οι Νέρες και Τάντιτς, δούλεψε και εξέλιξε ακόμα περισσότερο σπάνια ταλέντα όπως οι Ντε Λιχτ και Ντε Γιόνγκ, ενώ δημιούργησε μια ενδεκάδα όπου οι μισοί πoδοσφαιριστές είναι κάτω των 22 χρόνων και αποτελούν μεταγραφικούς στόχους όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Ο Τεν Χαγκ δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς ο Μαζράουι αναμένεται να παίξει παρά τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο και εκτός μάχης είναι μόνο ο τραυματίας Μπαντέ. Κατά πάσα πιθανότητα οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν με τις εξής συνθέσεις:

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Ντάιερ, Γουανιάμα, Έρικσεν, Άλι, Λούκας, Γιορέντε.

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Ταλιαφίκο, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Μαζράουι, Ντε Γιονγκ, Φαν Ντε Μπέικ, Σένε, Νέρες, Τάντιτς, Ζίγεκ.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ισπανός ρέφερι Ματέου Λαόθ.

Το βίντεο του «Αίαντα»

Ενόψει του σημερινού αγώνα, ο Άγιαξ έφτιαξε ένα καταπληκτικό βίντεο με τίτλο «Σας ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα…» και το οποίο έγινε αμέσως viral στα social media. Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα με γκολ και πανηγυρισμούς από τα προηγούμενα ματς του Αγιαξ στη φετινή διοργάνωση και τελειώνει με «αντίο» στον Κριστιάνο Ρονάλντο, τελευταίο θύμα του Αγιαξ πριν βρεθεί στον σημερινό ημιτελικό.

* Άγιαξ και Τότεναμ έχουν συναντηθεί μια σεζόν στο Κύπελλο Κυπελλούχων του 1981. Οι Λονδρέζοι, τότε, έκαναν… πάρτι με δύο νίκες. Νίκησαν στο Λονδίνο με 3-0 και στο Άμστερνταμ με 3-1.

Attachments area

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter