Τοξικό «κοκτέιλ» στον οργανισμό της Τζωρτζίνας – Ανιχνεύθηκαν και αναισθητικές ουσίες

Τοξικό «κοκτέιλ» στον οργανισμό της Τζωρτζίνας – Ανιχνεύθηκαν και αναισθητικές ουσίες

Συνεχώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς σύμφωνα με τον τοξικολογικό έλεγχο φέρεται να ανιχνεύθηκαν κι άλλες αναισθητικές ουσίες εκτός της κεταμίνης στον οργανισμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, κατά τον έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, καθώς εκτός από τις βενζοδιαζεπίνες και την κεταμίνη ανευρέθησαν οι αναισθητικές ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες ουσίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος για τη δοσολογία της κάθε ουσίας.

Οι συγκεκριμένες ουσίες δεν περιέχονταν στο φαρμακευτικό σχήμα που ελάμβανε η μικρή Τζωρτζίνα από το νοσοκομείο Παίδων και ενδέχεται να τις χορηγούσε μαζί με την κεταμίνη η μητέρα της. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο των τοξικολογικών εξετάσεων οι βενζοδιαζεπίνες που βρέθηκαν είναι οι Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam, ενώ στα αναισθητικά αναγράφονται οι ουσίες ketamine, norketamine, lidocaine και prilocaine.

Επίσης, στην 9χρονη χορηγούνταν και αντιεπιληπτικά φάρμακα, τα phenobarbital, levetiracetam και valproic acid.

Το χαρτί, ωστόσο, από το νοσοκομείο με τα φάρμακα που την χορηγούσαν οι νοσηλευτές δείχνει άλλα.

Οι γιατροί όπως έχουν δηλώσει ουδέποτε χορήγησαν αναισθητικές ουσίες στο παιδί. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είχε δημιουργηθεί ένα τοξικό κοκτέιλ στον οργανισμό της 9χρονης κάτι που δείχνει και το μέγεθος της φρίκης.

Ο ιατροδικαστής κ. Τσαντίρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας ήταν σε υπέρμετρη δόση και σίγουρα δεν δόθηκε από τους γιατρούς.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter