Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Του Καρούζου του φταίει η γυναίκα του – Οι διάλογοι από τη δίκη στο Εφετείο

Ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας η δίκη για το αποκαλούμενο Καρούζος- Gate. Ο πάλαι ποτέ μεγαλοεπιχειρηματίας Ιωάννης Καρούζος παρέστη στο δικαστήριο καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Μετήχθη από το νοσοκομείο των φυλακών όπου κρατείται, καθώς εκτίει ποινή για άλλες υποθέσεις. Απούσα από τη διαδικασία ήταν η πρώην σύζυγός του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, η οποία εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης.

Ο Ιωάννης Καρούζος είναι υπόλογος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για βαρύτατα κακουργήματα.

Για την υπόθεση έχουν παραπεμφθεί συνολικά έξι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι κατά περίσταση για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής, της ηθικής αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πρώην ζευγάρι φέρεται να είχε διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογεί τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, τόσο ο ίδιος ο Ιωάννης Καρούζος όσο και ο υπερασπιστής του, Γιώργος Παπαδάκης, επέρριψαν τις ευθύνες Ρεβέκα Σκαφτούρα υποστηρίζοντας μάλιστα πως εκείνη ήταν ο "εγκέφαλος" του Ομίλου.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος υπαγόρευε στο συνήγορό του ερωτήσεις σχετικά με την κοσμοπολίτικη ζωή της πρώην συζύγου του και στην δυσκολία του να λάβει εγκρίσεις για να πάρει χρήματα. Χαρακτηριστικά, όταν η πρώτη μάρτυρας που εξετάστηκε, γραμματέας και ταμίας του Ομίλου το επίμαχο διάστημα, ανέφερε ότι "την ενημέρωνα γιατί ηταν υπεύθυνη για όλα τα χρήματα της εταιρίας" ο Ιω. Καρούζος πρόσθεσε: "εδώ χρειαζόμουν έγκριση για να μου δώσει ένα χαρτζιλίκι ".

Η μάρτυρας από την πλευρά της απάντησε ότι ο Ιωαν. Καρούζος αποφάσιζε για τα ακίνητα ενώ η τότε σύζυγός του επέβλεπε τα χρήματα.

Ακόμα η μάρτυρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση , εξήγησε ότι υπήρχε οικογενειακή σχέση με έναν δικαστικό (Γεράκης) και με τον πρώην υπουργό (Μεϊμαράκη), οι οποίοι ήταν οι νονοί των παιδιών του πρώην ζευγαριού.

Υπεράσπιση: "Τα κουτιά που στέλνατε σε αυτά και σε άλλα πρόσωπα περιείχαν γλυκά μόνο ή και κάτι άλλο σε διπλούς πάτους;

Πρόεδρος: Δεν ενδιαφέρουν αυτά. Είναι εκτός κατηγορίας..

Υπερ: Θα έρθουν βιντεάκια. Δεν ήταν μόνο τα γαλακτομπούρεκα στο Εθνικής Αμύνας. Ήταν κι αλλού.

Η πρώην εργαζόμενη του Ομίλου υποστήριξε ακόμα ότι και οι δύο κατηγορούμενοι ασχολούνταν με το Όμιλο, ενώ αναφορικά με τα μεγάλα ποσά τη διοίκηση την ασκούσαν επίσης παράλληλα. Παράλληλα, μίλησε για τα δυό ακίνητα που πωλήθηκαν στην εταιρία Fantom. Κατά την κατηγορία πρόκειται για εταιρία συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη (ο οποίος είναι κατηγορούμενος), ενώ η αγοραπωλησία φέρεται να είχε πραγματικό τίμημα τα 20 εκατ. ευρώ και εικονικό τα 5 εκατ. ευρώ.

"Ξέρω μόνο για την αγοραπωλησία ό τι μου είπε η κα Σκαφτούρα , ότι δηλαδή πουλήθηκαν και τα δύο ακίνητα, ποιό ήταν το τίμημα και πώς να το μοιράσω. Μου είπε πολύ αργότερα, μετά την πώληση ποιός είναι ο αγοραστής πίσω από τη Fantom. Έμαθα ότι είναι του Ρέστη γιατί απλά μου το ανέφερε. ".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.