Του Κυμπουρόπουλου του φταίει τώρα το… Documento (Video)

Του Κυμπουρόπουλου του φταίει τώρα το… Documento (Video)
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φωτογραφία αρχείου

Με κατηγορίες προς το Documento, την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στον απόηχο των θυελλωδών αντιδράσεων για την απόφασή του να ταχθεί κατά των αμβλώσεων σε ψήφισμα του ΕΚ.

Παρά το γεγονός ότι και η ίδια η ΝΔ τον «άδειασε» με ανακοίνωσή της, λέγοντας πως είναι εκτός γραμμής του κόμματος, ο Στ. Κυμπουρόπουλος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κατηγορώντας το Documento και άλλα ΜΜΕ για… παρερμηνεία. Μήπως ευθύνονται τα Μέσα Ενημέρωσης και για την επιλογή του να ψηφίσει κατά των αμβλώσεων;

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση την Τετάρτη στο Open, ο ευρωβουλευτής είπε: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη. Υπήρχε ένα ψήφισμα που αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών. Μεταξύ αυτών υπήρχε και μια τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή, αυτό είναι που ψήφισα», ισχυρίστηκε.

«Είμαστε ως Ελλάδα υπέρ των αμβλώσεων και αυτό που ψήφισα εγώ είναι κάτι που ψήφισα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κανένα κόμμα δεν είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται τους βουλευτές του, οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται το κόμμα και να πηγαίνουν υπέρ των θέσεων», υποστήριξε.

«Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που θέλουν να κρατήσουν το παιδί αλλά δεν μπορούν λόγω του ότι δεν υπάρχει ένα σύστημα να το υποστηρίξει. Το κράτος πρέπει να είναι συμπαραστάτης και αρωγός. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων», είπε αλλά συνέχισε κατηγορώντας τα ΜΜΕ: «Αυτό ξεκίνησε από ένα tweet το οποίο πάρθηκε από Documento, Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών, μάλλον για να υπάρχει μία σπέκουλα προς το πρόσωπό μου».

Ωστόσο, μετά παραδέχτηκε: «Καταλαβαίνω όλη αυτή την αντίδραση του κόσμου γιατί κακώς παρερμηνεύτηκε. Και γι’αυτό θέλω να ζητήσω συγγνώμη».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter