Του… Κυριάκου ο γάμος στη ΝΔ

Του… Κυριάκου ο γάμος στη ΝΔ

Τρία τα εφιαλτικά σενάρια που τρέμουν οι προεδρικοί, την ώρα που οι αντιμητσοτακικοί περιμένουν στη γωνία.

Δυσοίωνο φαντάζει το πολιτικό μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο… κρέμεται από το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου. Αυτή είναι η αλήθεια για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα μέσα στη ΝΔ.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι επιτελείς του προέδρου της ΝΔ τρέμουν στη σκέψη και μόνο ότι μπορεί να επιβεβαιωθούν στην κάλπη τρία εφιαλτικά γι’ αυτούς σενάρια. Το πρώτο και κολασμένο είναι να πάρει η ΝΔ τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Τότε κλάψ’ τα, Κυριάκο. Με συνοπτικές διαδικασίες θα γίνει η αποπομπή του από το τιμόνι του κόμματος.

Το δεύτερο –και εξίσου εφιαλτικό για την Πειραιώς– είναι το κόμμα του Μητσοτάκη να βρεθεί κάτω από το ψυχολογικό όριο του 28% που είχε πάρει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τον Σεπτέμβριο του 2015.

Και το τρίτο να είναι ίσα βάρκα, ίσα νερά τα ποσοστά τους με του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τα τρία σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι του Μητσοτάκη, κάτι που εξηγεί και τις σπασμωδικές δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες αλλά και τον εκνευρισμό που βγάζει, όπως μαθαίνουμε, στις περίφημες κλειστές συσκέψεις που κάνει με τους συνεργάτες του.

Οσα δεν φτάνει… ο Θεοδωρικάκος

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που φτάνουν κάθε μέρα στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη δείχνουν, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αφενός έντονα σημάδια συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου μείωση των ποσοστών της ΝΔ. Οι ερμηνείες που δίνονται γι’ αυτή την αντιστροφή της εικόνας είναι πολλές, όσα και τα κέντρα και παράκεντρα που υπάρχουν στην Πειραιώς.

Σε κάτι όμως συμφωνούν όλοι: ότι μόνο «περίπατος» δεν θα είναι ο δρόμος μέχρι τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Κι ας ισχυρίζεται άλλα στις δημόσιες εμφανίσεις του ο μέγας επικοινωνιολόγος και γνωστός για τις εύστοχες προεκλογικές προβλέψεις του Τάκης Θεοδωρικάκος. «Μας πήρε μια φορά στον λαιμό του όταν πριν από περίπου τρία χρόνια συμβούλεψε –και εντέλει έπεισε– τον Κυριάκο ότι με το να ζητάει πρωί, μεσημέρι, βράδυ εκλογές θα ανάγκαζε την κυβέρνηση να στήσει πρόωρες κάλπες. Τώρα θα μας ξαναπάρει στον λαιμό του με το δήθεν διψήφιο προβάδισμα που θα έχει η ΝΔ στις ευρωεκλογές» λένε στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους όσοι δεν ανήκουν στην ομάδα Θεοδωρικάκου. Η στρατηγική στην οποία κατέληξαν για τις επόμενες εφτά ημέρες οι επικοινωνιακοί φωστήρες που έχει δίπλα του ο πρόεδρος της ΝΔ μοιάζει πιο πολύ με προσευχή: «Βοήθα, Παναγιά μας, να μην κάνει τη μεγάλη γκάφα ο Κυριάκος», όπως έκανε… καλή ώρα με την εφταήμερη εργασία.

Στα κάγκελα ο Μεϊμαράκης

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου Βαγγ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, βαθιά χολωμένος με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Κυρίως για τον ακραίο και διχαστικό λόγο που εκπέμπει σε όλες του τις εμφανίσεις. «Εκτός από τους ακροδεξιούς του Καρατζαφέρη που έφερε στη ΝΔ ο Σαμαράς για να γίνουμε μεγάλη παράταξη και να κερδίσουμε εκλογές χρειαζόμαστε τους κεντροδεξιούς και μετριοπαθείς ψηφοφόρους που μας έχουν γυρίσει την

πλάτη» τονίζουν με νόημα στελέχη που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του ιστορικού στελέχους της ΝΔ. Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης είναι έξαλλος με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ και για έναν ακόμη λόγο: ο εκλογικός μηχανισμός της Πειραιώς όχι μόνο δεν βοηθάει την υποψηφιότητά του, αλλά τουναντίον κάνει ό,τι μπορεί για να τον «κοντύνει» εκλογικά.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ωστόσο δεν πρόκειται να απαντήσει στις απρέπειες της ομάδας Μητσοτάκη και προτιμά, όπως λένε συνεργάτες του, να μιλά με πράξεις, παραπέμποντας στη μεγάλη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε σε κομματικό ακροατήριο. Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν εκεί ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός

Κώστας Καραμανλής, τονίζουν με νόημα. Από τη ΝΔ πάντως αντικρούουν αυτές τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με «το άγχος που έχει ο Βαγγέλης για τη σειρά που θα καταλάβει στις ευρωεκλογές».

Απουσιάζει από τις «γαλάζιες» λίστες

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι από τις (δύο) λίστες με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που προωθεί η Πειραιώς στα κομματικά στελέχη και στις τοπικές οργανώσεις απουσιάζει όλως τυχαίως το όνομα του Βαγγ. Μεϊμαράκη. Αντιθέτως, περίοπτη θέση στις «γαλάζιες» λίστες έχουν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η Αννα-ΜισέλΑσημακοπούλου, ο Κώστας Δέρβος,ο Στέλιος Κρεμλής,o Βασίλης Μιχαλολιάκος, η Βίκυ Φλέσσα,ο Γιώργος Ξηραδάκης και ο Γιώργος Αμυράς. Από κει και πέρα… γαία πυρί μιχθήτω.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter