Του Μητσοτάκη του φταίει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλει να ρίξει τη χώρα στον βούρκο»

Του Μητσοτάκη του φταίει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλει να ρίξει τη χώρα στον βούρκο»

Τη… «συμμετοχή» του στην κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα επιστράτευσε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις αναφορές του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, παρότι προανήγγειλε «μόνο μια κουβέντα» για τους πολιτικούς του αντιπάλους, αφιέρωσε εν τέλει μεγάλο μέρος της εισήγησής του στο να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να μην συμμετέχει στις ψηφοφορίες επί των νομοσχεδίων στο κοινοβούλιο.

Δείτε επίσης: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα: Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι των γονιών του (Video)

«Δεν θέλω να αφιερώσω πολύ χρόνο σε αυτά τα οποία συμβαίνουν στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης -είμαι ίσως επηρεασμένος και από την κηδεία στην οποία συμμετείχα» ανέφερε εισαγωγικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας πως ο ίδιος και το κόμμα του θα κάνουν τα πάντα για να εκμεταλλευτούν ακόμα και αυτή την τραγωδία, πριν επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αφού νωρίτερα ο εκπρόσωπός του είχε δώσει ρεσιτάλ χυδαιότητας κατά των αντιπάλων του.

«Θα πω μόνο μία κουβέντα: ότι αυτή η απαράδεκτη απόφαση της μη συμμετοχής στις ψηφοφορίες της Βουλής ουσιαστικά δηλώνει την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική την οποία θέλει η πλατεία. Είναι μία επιστροφή στον λαϊκισμό των συνθημάτων και των αχαλίνωτων ψεμάτων, αντί του ορθολογισμού, των επιχειρημάτων. Είναι ολέθριες εμπειρίες τις οποίες η χώρα σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ξαναζήσει» ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τις χθεσινές του δηλώσεις και πιστοποιώντας τον φόβο της κυβέρνησης για την έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας, καθώς δέκα και πλέον χρόνια μετά τις πλατείες φαίνεται πως στοιχειώνουν τη Νέα Δημοκρατία.

Ως άλλη Πυθία, σημείωσε πως «είχαμε προειδοποιήσει, βέβαια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρούσε να ρίξει τη χώρα στον βούρκο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», όπου βούρκος η έντονη κριτική που δέχεται για τις τεκμηριωμένες αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα και τις σκιές του στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ενώ επικρίνοντας ακόμα περισσότερο την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες της Βουλής, επιδόθηκε σε μία ακόμα διαστροφή των αποφάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως «αυτό το οποίο άκουσα ξεπέρασε και τις δικές μου υποψίες, ένα κόμμα που υποτίθεται ότι διεκδικεί την πλειοψηφία στη Βουλή, ουσιαστικά να την εγκαταλείπει».

«Βέβαια θα ξαναπώ αυτό το οποίο είπα ήδη, ότι έχουμε κοινοβουλευτική και όχι “πεζοδρομιακή” δημοκρατία, αλλά φαίνεται ότι ορισμένες κακές συνήθειες της αντιπολίτευσης δεν αλλάζουν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως, όσο απαραίτητο είναι να απαντάμε σε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, να εστιάζουμε στον δικό μας θετικό προγραμματικό και πολιτικό λόγο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε στη χώρα να συμπαρασυρθεί σε αυτόν τον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε στην… σύντομη αναφορά του στην αξιωματική αντιπολίτευση, συνεχίζοντας όμως εμμέσως και λίγο παρακάτω τις επιθέσεις, αλλά και τα τρομολαγνικά σχόλια.

«Ένα είναι σαφές: δεν έχουμε περιθώρια ούτε για πισωγυρίσματα, ούτε για νέες περιπέτειες. Η σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια είναι σήμερα έννοιες περισσότερο απαραίτητες παρά ποτέ, γι’ αυτό και εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας και οι άλλοι ας μένουν μόνοι, να κατρακυλούν στο περιθώριο» ήταν ένα από αυτά τα σχόλια, με τον ίδιο να αναφέρεται στη συνέχεια στις δράσεις της κυβέρνησης, που κατά τον ίδιο, «έχουμε ήδη ουσιαστικά ελέγξει, εξουδετερώσει τις αυξήσεις στις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα μας βοηθά και η διεθνής πορεία των τιμών», ενώ «η μάχη στα τρόφιμα συνεχίζεται».

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, την οποία άνοιξε με αναφορά στους δύο αδικοχαμένους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, αναφέρθηκε και στην τροπολογία για την απαγόρευση συμμετοχής εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή. Στα σχόλιά του, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε να εμφανιστεί ως μετριοπαθής, παρότι κατά πως φαίνεται η κυβέρνηση επέμεινε στη ρύθμιση δίχως να λάβει υπόψη τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, καταλήγοντας ο ίδιος να υποστηρίζει υποκριτικά πως «προσβλέπω στη διακομματική στήριξη αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter