Τουλάχιστον 23 νεκροί και 130 τραυματίες από πυρκαγιά στο Σουδάν (Video)

Τουλάχιστον 23 νεκροί και 130 τραυματίες από πυρκαγιά στο Σουδάν (Video)

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα εργοστάσιο κεραμικών στα βόρεια του Χαρτούμ, η οποία προκλήθηκε από την έκρηξη ενός βυτιοφόρου που μετέφερε φυσικό αέριο.

Πυκνός μαύρος καπνός υψωνόταν στον ουρανό ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το βαρύ όχημα φλεγόταν ακόμη όταν έφτασε στο σημείο ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να κατασβέσουν τις φλόγες. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το βυτιοφόρο εκτοξεύτηκε στον αέρα και κατέληξε σε ένα διπλανό χωράφι.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση του Σουδάν αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 130.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το εργοστάσιο, στη βιομηχανική ζώνη του Χαρτούμ, δεν διέθετε τις απαραίτητες εγκαταστάσεις ασφαλείας. Αντιθέτως, στον χώρο υπήρχαν διάσπαρτα πολλά εύφλεκτα υλικά, γεγονός που διευκόλυνε την επέκταση της πυρκαγιάς.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πολλά νοσοκομεία της πόλης. Οι γιατροί που βρίσκονταν σε άδεια ή σε ρεπό κλήθηκαν να επιστρέψουν στη δουλειά τους για να βοηθήσουν τα θύματα. Οι αρχές έκαναν επίσης έκκληση στους κατοίκους να προσέλθουν για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες.

“Η έκρηξη ήταν ισχυρή. Πολλά οχήματα, σταθμευμένα εκεί κοντά, τυλίχθηκαν επίσης στις φλόγες”, είπε ένας μάρτυρας, εργαζόμενος σε μια γειτονική εταιρεία. Το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς.

“Δεν κατάλαβα τι συνέβη, άκουσα μια έκρηξη και έτρεξα. Ένας άνδρας με κελεμπία έτρεχε πίσω μου, είχε τραυματιστεί σοβαρά. Κι εγώ τραυματίστηκα στο πόδι”, είπε ένας εργαζόμενος.

“Έβγαλα έξω 14 πτώματα, είχαν απανθρακωθεί”, είπε στο πρακτορείο Reuters ένας εθελοντής διασώστης.

https://www.facebook.com/soom3a66/videos/2593135920803570/

حريق مصنع سالومي بحري الان

Gepostet von Ismail Abdallah am Dienstag, 3. Dezember 2019

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter