Τουλάχιστον 40 τραυματίες σε συγκρούσεις Παλαιστινίων με το στρατό του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Τουλάχιστον 40 τραυματίες σε συγκρούσεις Παλαιστινίων με το στρατό του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Πάνω από 40 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν χθες Σάββατο στα επεισόδια που ξέσπασαν όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με άνδρες του ισραηλινού στρατού σε περιοχή κοντά στην πόλη Αλ Αϊζαρίγια, στη Δυτική Όχθη, μερικές ημέρες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, δήλωσε η Αράμπ Φουκάχα, εκπρόσωπος της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό», ανέφερε η εκπρόσωπος. Ένα κορίτσι έξι ετών υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι από «δακρυγόνο», πρόσθεσε η ίδια.

Η Αϊζαρίγια υπάγεται διοικητικά στην Ιερουσαλήμ. Αποτελεί σημαντικό τόπο λατρείας για τους χριστιανούς, αφού εκεί θεωρείται πως βρισκόταν η Βηθανία, το χωριό όπου κατά την Αγία Γραφή ο Ιησούς έκανε ένα από τα θαύματά του, ανέστησε τον Λάζαρο.

Την Παρασκευή, άλλοι 30 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υγειονομικές υπηρεσίες του θύλακα.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύθηκε ότι θα προσαρτήσει το ανατολικό τμήμα της Δυτικής Όχθης εάν επικρατήσει στην αναμέτρηση της 17ης Σεπτεμβρίου.

Το Ισραήλ, που αρνείται να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητη πολιτική και διπλωματική οντότητα, συνεχίζει να οικοδομεί οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, παρά τις ενστάσεις των Ηνωμένων Εθνών που υπενθυμίζει ότι είναι παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε πως τα σχέδια του Νετανιάχου για την προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη και της βόρειας Νεκρής Θάλασσας εγείρουν σοβαρές ανησυχίες, αφού εάν εφαρμοστούν θα αποτελέσουν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα υπονόμευε κάθε προσπάθεια επανέναρξης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter