Τουλάχιστον 77 νεκροί από τους μουσώνες στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 77 νεκροί από τους μουσώνες στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους μουσώνες που πλήττουν το Πακιστάν, ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπουργός κλιματικής αλλαγής της χώρας, προειδοποιώντας ότι αναμένονται πιο ακραία φαινόμενα.

«Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για εθνική τραγωδία», είπε συγκεκριμένα η Σέρι Ρεχμάν σε συνέντευξη Τύπου και συμπλήρωσε ότι ο απολογισμός αυτός αφορά την περίοδο από τις 14 Ιουνίου, οπότε και ξεκίνησαν οι μουσώνες. «Όταν οι πολίτες χάνουν τη ζωή τους με αυτό τον τρόπο, δεν είναι μικρό πράγμα…Είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι’αυτό», πρόσθεσε η ίδια.

Οι περισσότεροι των θανάτων καταγράφηκαν στην επαρχία του νοτιοδυτικού Βελουχιστάν (Μπαλουτσιστάν), όπου 39 άνθρωποι πνίγηκαν ή έπαθαν ηλεκτροπληξία από στύλους ηλεκτροδότησης που έπεσαν.

Δεν είναι πρώτη φορά που τα κακής κατασκευής σπίτια στο Πακιστάν και ειδικότερα στις επαρχιακές περιοχές καταρρέουν εύκολα από τις πλημμύρες, οι οποίες καταστρέφουν επίσης τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης, επιτείνοντας το ήδη οξυμένο επισιτιστικό πρόβλημα.

Οι χειρότερες πλημμύρες καταγράφηκαν το 2010, όταν καλύφθηκε σχεδόν το ένα πέμπτο της επιφάνειας της χώρας και έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 2.000 άνθρωποι, ενώ υπολογίζεται πως εκτοπίστηκαν συνολικά 20 εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter