Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από τις καταιγίδες σε Ισπανία και Πορτογαλία

Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από τις καταιγίδες σε Ισπανία και Πορτογαλία

Στους 9 ανέρχονται οι νεκροί από τις σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν από την Πέμπτη την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία, μετά τον θάνατο ενός ψαρά στην Καταλονία, ο οποίος παρασύρθηκε από τα μεγάλα κύματα στη Μεσόγειο.

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Πορτογαλία και άλλοι επτά στην Ισπανία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο.

Εξαιτίας των ανέμων, ο ψαράς έπεσε στο νερό από τους βράχους και σκοτώθηκε στο Σαντ Φελιού δε Γκουίσολς, ένα θέρετρο που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη, όπως έγινε γνωστό από τις περιφερειακές αρχές της Καταλονίας.

Ένας άλλος ψαράς και τρεις αστυνομικοί έπεσαν στη θάλασσα για να τον βοηθήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η υπηρεσία επειγόντων της Καταλονίας έλαβε 1.118 κλήσεις για να επέμβει, καθώς από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα και προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε στέγες κατοικιών.

Μεταξύ των θυμάτων στην Ισπανία ήταν και ένας οδηγός αυτοκινήτου, το όχημα του οποίου παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά ενός ποταμού στο Ουέσκαρ της Ανδαλουσίας.

Το γνωστότερο από τα πάρκα της Μαδρίτης, το Ρετίρο, άνοιξε πάντως ξανά σήμερα τις πύλες του, αφού παρέμεινε κλειστό από την Πέμπτη για προληπτικούς λόγους, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα από τυχόν πτώση δέντρων και κλαδιών.

Στη Γαλλία, η καταιγίδα Φαμπιάν πλήττει τα νοτιοδυτικά παράλια και την Κορσική και άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το απόγευμα περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά. Η Κορσική έχει αποκοπεί από την υπόλοιπη Γαλλία, καθώς σήμερα έκλεισαν και τα υπόλοιπα αεροδρόμια του νησιού, μετά από εκείνο του Αιάκειου που πλημμύρισε το Σάββατο. Δεν διεξάγεται επίσης κανένα δρομολόγιο φεριμπότ, αλλά η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί από αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή εταιρεία Corsica Linea.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter