Τουλουπάκη: «Έγινα ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος. Την επόμενη φορά ίσως φτάσουν να με σκοτώσουν»

Τουλουπάκη: «Έγινα ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος. Την επόμενη φορά ίσως φτάσουν να με σκοτώσουν»

Δηλώσεις της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς στο OCCRP.org, τον δημοσιογραφικό ιστότοπο που εξετάζει το οργανωμένο έγκλημα παγκοσμίως.

Μπορεί για τα περισσότερα εγχώρια ΜΜΕ η διάρρηξη που σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο σπίτι της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, να περνάει στα ψιλά, η υπόθεση ωστόσο δεν περνάει καθόλου απαρατήρητη από το διεθνές ακροατήριο.

O δημοσιογραφικός ιστότοπος OCCRP.org, που βάζει στο μικροσκόπιό του το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά παγκοσμίως, απευθύνθηκε στην κυρία Τουλουπάκη και δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για το γεγονός αυτό που έχει άρωμα παρακράτους.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, ως μήνυμα, όχι μόνο προς την ίδια, αλλά προς το σύνολο των εισαγγελέων και δικαστών συναδέλφων της που πολεμούν τη διαφθορά τα τελευταία χρόνια, ερμηνεύει η Ελένη Τουλουπάκη τη διάρρηξη στο σπίτι της, με τον ιστότοπο να επισημαίνει τη σχέση της με το σκάνδαλο της Novartis αλλά και την εμπλοκή σε αυτό εκλεγμένων Ελλήνων αξιωματούχων και γιατρών. Μάλιστα, δημοσιεύει δηλώσεις της περί πολιτικής δίωξης που υφίσταται ως αποτέλεσμα των ερευνών της: «Έγινα ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος. Την επόμενη φορά ίσως φτάσουν να με σκοτώσουν», μεταφέρει η ιστοσελίδα.

Ανατρέχοντας στην ιστορία της Novartis στη χώρα μας -από την έρευνα ως τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 233 εκατ. δολαρίων που κατέληξαν η ελβετική φαρμακευτική και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ- το OCCRP εξηγεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει χαρακτηριστεί από το μεγαλύτερο σκάνδαλο, με κολοσσιαία ζημία του ελληνικού Δημοσίου, έως τη μεγαλύτερη σκευωρία στην Ελλάδα, και αναλύει τις διώξεις που υφίσταται τον τελευταίο μήνα η δικαστική λειτουργός, μετά την κυβερνητική αλλαγή στη χώρα, με κατηγορίες μεταξύ άλλων και για «κατάχρηση εξουσίας».

«Κατάφεραν να μετατρέψουν τους κατήγορους σε κατηγορούμενους έτσι ώστε να σταματήσουν κάθε δικαστική διερεύνηση», είπε στο OCCRP η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία δήλωσε «απολύτως πεπεισμένη» ότι η διάρρηξη που υπέστη σχετιζόταν με τις εναντίον της κατηγορίες περί εμπλοκής στην υπόθεση της Novartis, τονίζοντας: «Έχω γίνει στόχος πολλών όλο αυτό το διάστημα».

Παρά δε το γεγονός ότι η αστυνομία είχε εντολή να προστατεύει την περιουσία της και ήταν βέβαιοι ότι η εισαγγελέας απειλείται σε μόνιμη βάση, ήταν υπόπτως απούσα έτσι ώστε δεν απέτρεψε τη διάρρηξη, εξήγησε η εισαγγελέας, συμπληρώνοντας ότι ένας σκληρός δίσκος και διάφορα αρχεία εκλάπησαν.

Φοβούμενη ότι οι συσκευές της μπορεί να έχουν παγιδευτεί και έτσι να παρακολουθούνται οι επικοινωνίες της, η εισαγγελέας όπως λέει το OCCRP, υποψιάζεται ότι μπορεί να έχουν αποσπαστεί επίσης προσωπικά δεδομένα σχετικά με την υγεία της, μια και μεταξύ άλλων επιχειρήθηκε να της αφαιρεθούν καθήκοντα με αυτό το πρόσχημα.

Τη δική του αξία έχει πάντως το γεγονός ότι η ιστοσελίδα δεν παραλείπει να αναφερθεί στην άκρως αντιθεσμική συμπεριφορά του υπουργού Ανάπτυξης και αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, που όπως τονίζει ενεπλάκη στην έρευνα της Ελένης Τουλουπάκη και δεν δίστασε να κοροϊδέψει ανοιχτά στα social media τη διάρρηξη.

Μυστικά & Documento

27/11/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter