Τουλουπάκη στην Προανακριτική: Παρεμβαίνουν στην δικαστική έρευνα οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Τουλουπάκη στην Προανακριτική: Παρεμβαίνουν στην δικαστική έρευνα οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Με επιστολή της στο προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής, η Ελένη Τουλουπάκη κατηγορεί τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ για παράφορη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας αλλά και ευθεία παρέμβαση στο έργο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με αφορμή το αίτημα του Βασίλη Κεγκέρογλου να κληθεί η εισαγγελέας ως ύποπτη τέλεσης αδικημάτων και όχι ως μάρτυρας.

Κατά την προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς το αίτημα των εκπροσώπων του ΚΙΝΑΛ στην Επιτροπή «παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητάς» της, ενώ συνιστά και «παρέμβαση {…} στην δικαστική έρευνα».

Υπενθυμίζεται ότι ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, είχε αιτηθεί να κληθεί η Ελένη Τουλουπάκη ως ύποπτη στην Επιτροπή παρά το γεγονός ότι πρωταγωνιστές του σκανδάλου, όπως οι Φρουζής και Μανιαδάκης, κλήθηκαν με την ιδιότητα του μάρτυρα. Το αίτημα του ΚΙΝΑΛ είχαν αβαντάρει ο εισηγητής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, λέγοντας ότι θα ζητηθεί αντικατάσταση της κλήτευσης Τουλουπάκη για να καταθέσει η εισαγγελέας ανωμοτί. Κατά τις πληροφορίες, μετά από άνωθεν εντολές, η ΝΔ ανέκρουσε πρύμναν φοβούμενη το σάλο για την ωμή παρέμβαση και εκβιασμό στο πρόσωπο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Η επιστολή: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter