Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο: Ράικου και Αθανασίου είχαν πιο στενές σχέσεις με Παπαγγελόπουλο από ότι εγώ

Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο: Ράικου και Αθανασίου είχαν πιο στενές σχέσεις με Παπαγγελόπουλο από ότι εγώ

Ως «απολύτως υπηρεσιακή» χαρακτήρισε τη σχέση της με τον συγκατηγορούμενό της Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη κατά την απολογία της ως κατηγορούμενη στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε η κα Τουλουπάκη, δεν προέκυψε ούτε καν ένδειξη όχι μόνο κατά την ακροαματική διαδικασία αλλά ούτε και σε κανένα προηγούμενο στάδιο οποιασδήποτε γνωριμίας μου , σχέσεως κτλ. τόσο με τον κ. Κουρουμπλή όσο και με οποιοδήποτε μέλος της τότε κυβέρνησης».

Σε ότι αφορά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η κα Τουλουπάκη επισήμανε πως η γνωριμίας τους ήταν «απολύτως υπηρεσιακή» και ότι του «μιλούσε στον πληθυντικό» ενώ όπως είπε ήταν προϊστάμενός της όταν υπηρετούσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ως νεαρή εισαγγελέας.

Η κα Τουλουπάκη επισήμανε ακόμη ότι ο πρώην επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Παναγιώτης Αθανασίου και η Ελένη Ράικου είχαν «πιο στενές σχέσεις με τον Δ. Παπαγγελόπουλο».

«Οι σχέσεις των κατηγόρων μου κ.κ. Ραίκου και Αθανασίου ήταν πολύ πιο στενές με τον τότε Υπουργό, με ρίζες πολύ βαθιές . Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι δικές μου επαφές ήταν υπηρεσιακές , τυπικές».

Η κα Τουλουπάκη σημείωσε ακόμη ότι με τον Δ. Παπαγγελόπουλο είχαν συναντηθεί δύο φορές υπηρεσιακά παρουσία τρίτων προσώπων. Η μια όταν την επισκέφτηκε εθιμοτυπικά παρουσία τρίτων προσώπων και συνοδεία της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Κατερίνας Θάνου, καθώς και στην κοπή της πίτας την Πρωτοχρονιά του 2018.

Ωστόσο η κα Τουλουπάκη περιέγραψε και δύο ακόμη συναντήσεις με τον κ. Παπαγγελόπουλο νωρίτερα.

«Η μία όταν υπηρετούσα ως επίκουρη στον κ. Αθανασίου ,σε τραπέζι που παρέθεσε ο τελευταίος και ήμουν κι εγώ καλεσμένη» ανέφερε.

Η κα Τουλουπάκη υποστήριξε ακόμη πως δεν είχε κανένα διάλογο με κανένα πολιτικό και πως ουδέποτε υπήρξε ουδεμία παρέμβαση από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter