Τουλουπάκη στο Ευρωκοινοβούλιο για το σκάνδαλο Novartis: «Φιμώνεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα»

Τουλουπάκη στο Ευρωκοινοβούλιο για το σκάνδαλο Novartis: «Φιμώνεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα»

Στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο μίλησε σήμερα η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τολουπάκη, σχετικά με την δίωξη της στην Ελλάδα για τις έρευνες που έκανε για το σκάνδαλο Novartis λέγοντας πως  εξελίξεις αυτές «κατατείνουν στη φίμωση της Δικαιοσύνης, στο πιο πολύτιμο καταφύγιο όλων των πολιτών της Ένωσης».

Κατά την εισήγηση της στη Διακομματική Επιτροπή, η Ελένη Τουλουπάκη διηγήθηκε ότι όταν η ίδια και οι συνεργάτες της, ερευνώντας το σκάνδαλο, άγγιξαν «πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδας, ξεκίνησε μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον μας και εναντίον όσων συνεισέφεραν στοιχεία στην υπόθεση». Απαρίθμησε τις μηνύσεις εις βάρος των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, και τις προσπάθειες αποκάλυψης της ταυτότητας τους, τις μηνύσεις εις βάρος της ίδιας και των συνεργατών της, αλλά και την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης με την κατηγορία ότι έστησε «σκευωρία», στην οποία «συνεργοί» ήταν οι εισαγγελείς και δημοσιογράφοι, που ερευνούσαν την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και εγκληματική οργάνωση, «μετά από παράνομη δίωξη, που δεν ασκείται από την τακτική δικαιοσύνη αλλά από την πλειοψηφία που συγκροτούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τα δύο κόμματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο».

Τέλος, εξιστόρησε πως όταν δεν κατάφερε η κυβέρνηση της ΝΔ να της αφαιρέσει τη δικογραφία για την Novartis, κατήργησε συλλήβδην την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ ακολούθησαν οι πρωτοφανείς διώξεις εις βάρος των δικαστικών λειτουργών. Οι εξελίξεις αυτές «κατατείνουν στη φίμωση της Δικαιοσύνης, στο πιο πολύτιμο καταφύγιο όλων των πολιτών της Ένωσης και στο μόνο μέσο διαφύλαξης των οικονομικών συμφερόντων της», ενώ κάλεσε σε ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών και διεθνών ελεγκτικών μηχανισμών για την διερεύνηση της υπόθεσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter