Τουμανίδης στο documentonews.gr: Ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί ονειρεύομαι να αλλάξω τον κόσμο

Τουμανίδης στο documentonews.gr: Ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί ονειρεύομαι να αλλάξω τον κόσμο

«Η ανατροπή αυτή τη στιγμή κυοφορείται και είμαι σίγουρος πως αυτό θα φανεί στις κάλπες» τονίζει στο documentonews.gr ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Τουμανίδης. Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί με την πολιτική, μιλά για τα υπέρ και τα κατά του Στέφανου Κασσελάκη και στέλνει ένα μήνυμα σε όσους έχουν επιλέξει να απέχουν από τις ευρωεκλογές.

Πώς πήρατε την απόφαση να συμμετάσχετε στις προκριματικές εκλογές; Τι σας ώθησε να διεκδικήσετε μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο;

Ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί η πραγματικότητα με έχει, πλέον, ξεπεράσει και αντί για ένα παράθυρο ελπίδας στο μέλλον είναι μια πραγματικότητα τρομακτική. Ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί ονειρεύομαι να αλλάξω τον κόσμο και ακόμα και αν δεν τα καταφέρω θα ξέρω τουλάχιστον πως προσπάθησα. Είμαι πολύ μεγάλος πια για να σιωπώ! Και η όποια παρακαταθήκη μου δεν θα είναι ούτε τα βιβλία ούτε οι ταινίες αλλά το γεγονός πως μίλησα και μάλιστα δυνατά!

Είστε συγγραφέας, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Αμερικής, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου… Τι άλλο πρέπει να ξέρει ο κόσμος για εσάς;

Γεννήθηκα στη Σκύδρα το 1979. Σπούδασα ιστορία της τέχνης και αρχαιολογία στην Ελλάδα, καθώς και τεχνοκριτική, κινηματογράφο και θρησκειολογία στη Γαλλία. Είμαι συγγραφέας παραμυθιών τρόμου και σεναριογράφος. Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν τα βιβλία μου Εφιάλτες & παραμύθια (Β΄ έκδοση, 2018), Secta (2017), Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο (2018) και Εφιάλτες & Παραμύθια 2 (2024). Και πάνω απ’ όλα είμαι αθεράπευτα ονειροπόλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για πολιτική ανατροπή. Πώς μπορεί να γίνει αυτό, ειδικά την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διακριτή διαφορά με τη ΝΔ;

Οι εκλογές δεν γίνονται για να διαπιστωθεί αν οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές. Οι εκλογές γίνονται για να εκφραστεί ο λαός με την ψήφο του. Η ανατροπή αυτή τη στιγμή κυοφορείται και είμαι σίγουρος πως αυτό θα φανεί στις κάλπες.

Γιατί ο κόσμος να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποιο άλλο προοδευτικό κόμμα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαθέτει αυτή τη στιγμή τη μόνη ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο της χώρας από το τέλμα και το σκοτάδι στο οποίο έχει περιέλθει. Και πρωτίστως o ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει σαν κέντρο της πολιτικής του πρότασης τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, οι άνθρωποι δεν είναι ένα στατιστικό γράφημα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο προσόν, αλλά και το κυριότερο μειονέκτημα του Στέφανου Κασσελάκη;

Ο πρόεδρος είναι ένας νέος άνθρωπος με γνώσεις και πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος με όραμα για το μέλλον και με δυνατή φωνή. Όταν το όραμα συνδυάζεται με μια δυνατή φωνή όλα είναι εφικτά και τίποτα δεν είναι αδύνατο – αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του. Όσο για το μειονέκτημα, ίσως δεν γνώριζε εξ’ αρχής το πόσο σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος, αλλά τώρα είμαι σίγουρος πως το έμαθε.

Ένα μήνυμα για εκείνους που έχουν αποφασίσει να απέχουν στις 9 Ιουνίου…

Ο Alain de Benoist είχε πει πως «ο πιο σημαντικός δείκτης της δημοκρατίας δεν είναι ο βαθμός ελευθερίας ούτε ο βαθμός ισότητας, αλλά μάλλον ο βαθμός συμμετοχής». Αποχή σημαίνει παραίτηση. Αποχή σημαίνει αδιαφορία. Και ακόμα και αν αδιαφορούμε για το τι θα απογίνουμε εμείς, καλό θα είναι να μην αδιαφορούμε για το τι θα απογίνουν οι γενιές που έρχονται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter