Τούνελ χωρίς έξοδο

Τούνελ χωρίς έξοδο

Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε τα ξύλινα πόδια στα οποία προσπαθούσε να σταθεί η ελληνική οικονομία μετά τα μνημόνια αλλά και την καταστροφική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας τους δέκα μόλις μήνες που κυβερνάει τη χώρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της ΓΣΕΒΕΕ δείχνουν τις τραγικές επιπτώσεις που έχει η υγειονομική κρίση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τον κίνδυνο, που πλέον είναι σχεδόν βεβαιότητα, να χαθούν 250.000 θέσεις απασχόλησης το αμέσως προσεχές διάστημα. Καθώς χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων δεν αναμένεται να ανοίξουν μετά το αναγκαστικό κλείσιμό τους λόγω και έλλειψης κεφαλαίων κίνησης και έλλειψης πελατείας αφού τα διαθέσιμα των οικογενειακών προϋπολογισμών έχουν συρρικνωθεί αγγίζοντας το μηδέν, η ανεργία θα εκτιναχθεί σε ποσοστά μεγαλύτερα και από αυτά του 2011, που από πολλούς θεωρείται το σκληρότερο μνημονιακό έτος.

Η οικονομία έχει από τη φύση της κυκλική πορεία. Ετσι, η κρίση θα διοχετευτεί άμεσα και στις επιχειρήσεις που έστω και δύσκολα κατάφεραν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, με συνέπεια περισσότερες απολύσεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί και θεωρεί ότι όσες έκλεισαν θα ξανανοίξουν και όσοι απολύθηκαν θα ξαναπροσληφθούν, προβάλλοντας το επιχείρημα με τη συνδρομή των φιλικών ταϊσμένων από αυτήν ΜΜΕ ότι όσοι δεν τα καταφέρουν είναι «ζόμπι» και «μπαταχτσήδες», στέλνοντας στο πυρ το εξώτερο κυρίως τη «μεσαία τάξη» που πίστεψε στα προεκλογικά της ψέματα.

Η αγανάκτηση των πολιτών από την καταστροφή θα σαρώσει τον Μητσοτάκη και την παρέα του. Δυστυχώς, όμως, οι θυσίες από τους πολλούς θα είναι και πάλι πολύ μεγάλες για την ανάκαμψη της χώρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter