Τουρισμός-Θεοχάρης: Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…

Τουρισμός-Θεοχάρης: Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…

Δεν ξέρουμε αν το πάθημα γίνεται μάθημα αλλά από τη Μαδρίτη ο υπουργός τουρισμού παραδέχθηκε εμμέσως πως το καλοκαίρι δεν έγιναν όσα έπρεπε για να προφυλαχθεί η χώρα από ένα νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας.

Αρχικά έκανε σαφές πως δεν θα απαιτούνται εμβολιασμοί για να έρθει κάποιος στην Ελλάδα:

«Δεν θα υπάρχει καμία απαγόρευση και καμία δυσκολία στο να επισκεφτεί κάποιος τη χώρα μας ή οποιαδήποτε άλλη χώρα είτε έχει εμβολιαστεί είτε όχι. Δε θα αποτελεί προϋπόθεση ο εμβολιασμός», είπε συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ1, από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του εκτελεστικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Αλλά εκεί πρόσθεσε πως «πρέπει να εστιάσουμε σε όσους δε θα εμβολιαστούν. Σε κάθε περίπτωση αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψουμε τους πολίτες της χώρας μας. Τα τεστ που θα έχουμε στη διάθεσή μας και θα χρησιμοποιούμε στα λιμάνια, στις πύλες εισόδου της χώρας μας, θα αξιοποιούνται στον υπόλοιπο πληθυσμό όπου θα ελλοχεύει μεγαλύτερος κίνδυνος και εκεί θα εστιάζουμε τους ελέγχους μας».

Με απλά λόγια, προφανώς το καλοκαίρι που πέρασε -γιατί υπήρχαν τα τεστ – δεν έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει, αφού τα τεστ ήταν επιλεκτικά -ίσως και τυχαία- και όχι προϋπόθεση για όλους που έμπαιναν στη χώρα.

Εξάλλου και οι ίδιοι το παραδέχονται, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωνε πως φταίει και το άνοιγμα του τουρισμού (έστω και αν μετά προσπάθησε να το μαζέψει) ή όταν έλεγαν πως ήξεραν πως ανοίγοντας τα σύνορα θα αυξάνονταν τα κρούσματα…

Πάντως τη γνώση την είχαν, τη θέληση προφανώς δεν είχαν…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter