Τουρισμός… über alles

Τουρισμός… über alles

Πανικός πλέον έχει κυριεύσει τους «άριστους» πειραματιστές της κυβέρνησης, που πίστευαν ότι η «τουριστική πολιτική» που εφάρμοσαν μετά το πρώτο κύμα του κορονοϊού θα έσωζε την οικονομία.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου είναι το λιγότερο τραγική. Παρά το πλήρες άνοιγμα της τουριστικής αγοράς που διενήργησε, αγνοώντας και υποτιμώντας τους κινδύνους από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει και την Ελλάδα, η απόγνωση των απασχολούμενων στον κλάδο χτυπάει κόκκινο. 

Και ενώ τα μηνύματα αυτά φτάνουν στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς εκλιπαρώντας για λήψη οικονομικών και υγειονομικών μέτρων, αυτοί τα αγνοούν και λαμβάνουν αποφάσεις ενίσχυσης μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών. 

Οπως αυτή της αύξησης της πληρότητας των πλοίων από το 65% στο 85% με ταυτόχρονη υποχρέωση των επιβατών να φορούν μάσκες ακόμη και στο κατάστρωμα. Μην έχοντας τρόπο δικαιολόγησης της συγκεκριμένης απόφασης, ο ανεκδιήγητος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα με την πληρότητα στα πλοία, δεν είναι επικίνδυνος ο συνωστισμός για δύο έως τρεις ώρες»! 

Οταν ακόμη και ο Χαρδαλιάς και ο επανεμφανισθείς Τσιόδρας τονίζουν την ανάγκη του μη συνωστισμού. Γίνεται φανερό ότι μια σε πανικό κυβέρνηση αλληλοσυγκρουόμενων αποφάσεων δεν μπορεί να επαναφέρει την ατμομηχανή της οικονομίας στις ράγες της όσο κι αν το θέτει ως μέγιστη προτεραιότητα, ειδικά όταν υποτιμά τον εσωτερικό τουρισμό και τα υγειονομικά μέτρα, και πιστεύει ότι αφήνοντας τα πάντα ελεύθερα ως διά μαγείας θα λυθούν όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Και δυστυχώς η ταύτιση της κυβέρνησης με την ανεξέλεγκτη σε όλα τα επίπεδα αγορά στέλνει ολόκληρη την οικονομία στο βάραθρο της ύφεσης χωρίς ορατές ελπίδες ανάκαμψης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter