Τουριστική ατραξιόν η Ελλάδα της κρίσης για τον Guardian

Τουριστική ατραξιόν η Ελλάδα της κρίσης για τον Guardian

Μία νέα μορφή τουρισμού προτείνει στην ηλεκτρονική σελίδα του η εφημερίδα Guardian, που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η βρετανική εφημερίδα πουλάει ως τουριστικό πακέτο «μία συναρπαστική εξερεύνηση» στην Ελλάδα της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης.

Με 2.500 ευρώ το επταήμερο πακέτο, που παρουσιάζεται ως ένα εκπαιδευτικό και πληροφοριακό ταξίδι για τους αναγνώστες της εφημερίδας, υπόσχεται στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν «τα μαθήματα που ελήφθησαν από την πρόσφατη οικονομική κρίση».

«Πουθενά στην Ευρώπη η οικονομική κρίση δεν είχε βαθύτερα αποτελέσματα απ’ ό,τι στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά οι Έλληνες στάθηκαν ανθεκτικοί. Παρακολουθούμε τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη», γράφει η ηλεκτρονική σελίδα του Guardian.

Το ταξίδι ξεκινάει από τους αμπελώνες της Σάμου. Εκεί η εφημερίδα υπόσχεται ότι οι ταξιδιώτες θα έχουν συναντήσεις με δημοσιογράφους, πολιτικούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις και ειδικούς.

Στη συνέχεια θα μεταβούν στην Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος. Εκεί προγραμματίζεται συνάντηση με δημοσιογράφους και έναν πρώην υπουργό, όπου θα συζητηθούν οι διαδηλώσεις στην διάρκεια της κρίσης.

Η επόμενη στάση θα είναι στο λιμάνι του Πειραιά όπου οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για την προσφυγική κρίση με μη κυβερνητικές οργανώσεις, Έλληνες αξιωματούχους και διεθνείς οργανώσεις. Στη συνέχεια θα γνωρίσουν ελληνικές οικογένειες και θα μάθουν για την καθημερινότητα τους. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter