Τουρκία: 175 νέες φυλακές μέσα στο 2017!

Τουρκία: 175 νέες φυλακές μέσα στο 2017!

Εν μέσω των μαζικών διώξεων και συλλήψεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές σε συνέχεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές θα κατασκευάσουν 175 νέες φυλακές το 2017, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Turkish Minute, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν την αποφυλάκιση 38.000 κρατουμένων τον Αύγουστο για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων σε όλη την χώρα, που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τους υπεράριθμους κρατούμενους λόγω της μεταγωγής φερόμενων ως υποστηρικτών του πραξικοπήματος σε αυτά.

Οι οικογένειες και οι δικηγόροι των κρατουμένων διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στις φυλακές όπου έχουν οδηγηθεί πάνω από 40.000 άνθρωποι μετά την 15η Ιουλίου.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στην εθνοσυνέλευση ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση), ο Μποζντάγκ δήλωσε πως το σχέδιο να οικοδομηθούν 175 νέες φυλακές εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου τα σωφρονιστικά καταστήματα στην Τουρκία να πληρούν τα διεθνή πρότυπα.

Όπως υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, 157 μικρότερες εγκαταστάσεις φυλακών σε όλη την χώρα θα κλείσουν εξαιτίας των κακών συνθηκών για τους τροφίμους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter