Τουρκία: 84 νέες συλλήψεις για το πραξικόπημα – Μέλη αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ των συλληφθέντων

Τουρκία: 84 νέες συλλήψεις για το πραξικόπημα – Μέλη αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ των συλληφθέντων

Στα τάρταρα κατρακύλησαν προς στιγμήν, οι μετοχές της αμυντικής βιομηχανίας Aselsan, μόλις έγινε γνωστό ότι στελέχη της συνελήφθησαν για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, στην Τουρκία.

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 84 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και υπάλληλοι της υπαλλήλων της Aselsan, στο πλαίσιο της έρευνας για το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Τούρκου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται για το πραξικόπημα, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Μετά τις πληροφορίες για τη διεξαγωγή της επιχείρησης, οι μετοχές της βιομηχανίας έπεσαν αρχικά μέχρι και 5,24% για να ανακάμψουν αργότερα, μειωμένες κατά περίπου 0,7%. Η Aselsan δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Οι αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν σε 86 περιοχές τεσσάρων επαρχιών, μετέδωσε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι 43 από τους ύποπτους έχουν ήδη συλληφθεί. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι «ηγήθηκαν ή υπήρξαν μέλη ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης».

Από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου και έπειτα, οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει, απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου 120.000 ανθρώπους περιλαμβανομένων στρατιωτικών, αξιωματικών της αστυνομίας, καθηγητών, δικαστών και δημοσιογράφων και έχουν επισήμως συλλάβει σχεδόν 40.000 ανθρώπους. Χιλιάδες υπάλληλοι έχουν έκτοτε επιστρέψει στις θέσεις τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter