Τουρκία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο σε λίμνη – Πιθανό να ανήκει στο τσαρικό ναυτικό

Τουρκία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο σε λίμνη – Πιθανό να ανήκει στο τσαρικό ναυτικό

Το ναυάγιο ενός πολεμικού πλοίου, που είχε ναυπηγηθεί στη Ρωσία το 1915, ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη λίμνη Βαν, στην ανατολική Τουρκία από μία υποβρύχια ερευνητική ομάδα.

Έπειτα από σχεδόν 18 μήνες έρευνας, η τουρκική ερευνητική ομάδα ανακάλυψε το ηλικίας 100 χρόνων σκάφος, που ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά φορτίου και το οποίο προσάραξε σε βάθος 23 μέτρων στη λίμνη Βαν, στη διάρκεια καταιγίδας το 1958.

Το πλοίο βρέθηκε σε καλή κατάσταση παρά το γεγονός ότι είχε χτυπήσει στα βράχια πριν βυθιστεί, ενώ εικάζεται ότι στη λίμνη έχουν βυθιστεί άλλα δύο φορτηγά πλοία του τσαρικού στόλου και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής ερευνητικής ομάδας, Ταχσίν Τσεϊλάν, ευελπιστεί ότι θα συνεργασθούν από κοινού με αρμόδια ρωσική ερευνητική ομάδα για την ανάσυρση και των υπόλοιπων ναυαγίων.

Η λίμνη Βαν είναι η μεγαλύτερη της Τουρκίας, βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας σε υψόμετρο 1.720 μέτρων και τα νερά της είναι ιδιαίτερα αλμυρά. Η περιοχή Βαν έχει έντονες ρωσικές επιρροές, καθώς στη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πόλεμου καταλήφθηκε από τους Ρώσους από το 1915 έως και το 1917.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter