Τουρκία: Απαγορεύτηκε το gay pride της Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Απαγορεύτηκε το gay pride της Κωνσταντινούπολης

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε την παρέλαση υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων και των διεμφυλικών, η οποία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αύριο στην πόλη.

Ο κυβερνήτης επικαλέστηκε λόγους ασφάλειας για την πραγματοποίηση της παρέλασης, μετά τις απειλές μιας υπερεθνικιστικής ομάδας.

Πρόκειται για τη δεύτερη χρονικά απαγόρευσης της αναφερόμενης παρέλασης, που περιγράφεται ως η μεγαλύτερη στον μουσουλμανικό κόσμο.

Όπως τονίστηκε, η απόφαση αφορά την ασφάλεια των Τούρκων πολιτών, αλλά και των τουριστών που μετείχαν ή θα την παρακολουθούσαν.

Πέρυσι, οι οργανωτές αμφισβήτησαν την απαγόρευση και αντιμετώπισαν μεγάλη καταστολή, ενώ αναμένεται η απόφασή τους για τη φετινή πορεία.

Η παρέλαση της Κωνσταντινούπολης, έως και το 2015, που πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά ήταν η μεγαλύτερη εκδήλωση του LGBT κινήματος στον μουσουλμανικό κόσμο.

Η Κωνσταντινούπολη θεωρείται σχετικά ασφαλής πόλη για τα μέλη της κοινότητας σε σχέση με τον υπόλοιπο μουσουλμανικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή και έως το 2014 η παρέλαση Gay Pride γινόταν υπό ειρηνικές συνθήκες.

Ωστόσο, το 2015, οι αρχές διέλυσαν την πορεία και τις εκδηλώσεις με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αντλίες νερού, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Η αιτιολογία των αρχών ήταν ότι η παρέλαση πραγματοποιήθηκε εν μέσω Ραμαζανιού και χωρίς την άδεια των αρχών.

Στην Τουρκία η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες, ωστόσο η ομοφοβία είναι βαθιά ριζωμένη και εξαπλωμένη.

Τα μέλη της LGBT κοινότητας έρχονται αντιμέτωπα με κάθε είδους στιγματισμούς και διακρίσεις, ενώ όπως καταγγέλλουν η πολιτεία δεν τους προστατεύει ούτε στα στοιχειώδη δικαιώματά τους, δεδομένου ότι επηρεάζεται από βαθιά συντηρητικές και θρησκευτικές αρχές.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι από την τελευταία παρέλαση




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter