Τουρκία: Αυτό είναι το ιπτάμενο παλάτι του Ερντογάν – Αεροσκάφος 747-8 Vip

Τουρκία: Αυτό είναι το ιπτάμενο παλάτι του Ερντογάν – Αεροσκάφος 747-8 Vip

Η τουρκική οικονομία καταρρέει,οι Τούρκοι πολίτες αγωνιούν και ο πρόεδρός τους Ταγίπ Ερντογάν, αποκτά “ιπτάμενο παλάτι”! 

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το Ahval, “πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκτησε από το Κατάρ ένα αεροσκάφος 747-8 σε έκδοση VIP. Το αεροσκάφος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της Τετάρτης.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευση με τον Gamze Taşçıer, βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), να χαρακτηρίζει το αεροσκάφος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, με ένα “Ιπτάμενο παλάτι”.

«Το προεδρικό μέγαρο καλεί τους πολίτες της Τουρκίας να σφίξουν το ζωνάρι για να σώσουν τη χώρα και την ίδια ώρα δεν εγκαταλείπουν την πολυτέλεια και την φαντασία », δήλωσε ο βουλευτής.

Το αεροσκάφος VIP 747-8 θα πάρει τη θέση του μεταξύ των 11 άλλων κρατικών αεροσκαφών σ΄ έναν αεροπορικό στόλο, ο οποίος διαθέτει επίσης τρία ελικόπτερα.

Ένα από αυτά τα αεριωθούμενα αεροπλάνα, ένα Airbus A340 VIP, ανήκε στο παρελθόν στον Τυνήσιο Zine El Abidine Ben Ali και αγοράστηκε από την Τουρκία προς 78 εκατομμύρια δολάρια το 2016.

Από την άλλη πηγές από την τουρκική προεδρία αναφέρουν πως το αεροσκάφος το έκανε δώρο ο σεϊχης του Κατάρ για να δείξει την «αγάπη του για τον Ερντογάν και την εμπιστοσύνη του στην Τουρκία».

Πηγή: militaire

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter