Τουρκία: Διατηρεί τα στρατεύματά της σε Συρία και Ιρακ για ακόμη έναν χρόνο

Τουρκία: Διατηρεί τα στρατεύματά της σε Συρία και Ιρακ για ακόμη έναν χρόνο

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη την παράταση για έναν χρόνο της ανάπτυξης τουρκικών στρατευμάτων σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η ανάπτυξη των στρατευμάτων, που είχε εγκριθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014, παρατείνεται έκτοτε κάθε φορά για ένα έτος.

Η εντολή αυτή εξουσιοδοτεί τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στις δύο χώρες που γειτονεύουν με την Τουρκία, εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και άλλων οργανώσεων που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Η απόφαση που εγκρίθηκε την Τετάρτη από την τουρκική εθνοσυνέλευση τονίζει ότι είναι «ουσιώδες για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα» για την αντιμετώπιση «οποιασδήποτε απειλής».

Ο Ισμέτ Γιλμάζ, πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας του τουρκικού κοινοβουλίου, διεμήνυσε ότι ο πόλεμος της Τουρκίας εναντίον «της τρομοκρατίας» δεν πρόκειται να σταματήσει.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε τρομοκρατικές οργανώσεις να κρύβονται ή να εκπαιδεύονται (κοντά) στα νότια σύνορά μας, ή να οργανώνουν επιθέσεις εναντίον της χώρας μας εκμεταλλευόμενες την ασταθή πολιτική κατάσταση στο Ιράκ και στη Συρία», επέμεινε ο Γιλμάζ, σύμφωνα με το Ανατολή.

Τον Μάρτιο, τουρκικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από οργανώσεις σύρων ανταρτών που εξοπλίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν από την Άγκυρα, κατέλαβαν την περιοχή Αφρίν, στη βόρεια Συρία, μέχρι τότε προπύργιο των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας κουρδικής ένοπλης οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον αλλά χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter