Τουρκία: Εκατοντάδες συλλήψεις υπόπτων για φερόμενες σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν

Τουρκία: Εκατοντάδες συλλήψεις υπόπτων για φερόμενες σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν

Σε πάνω από 500 συλλήψεις προχώρησαν την Τρίτη οι τουρκικές αρχές, οι οποίες αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα άτομα θεωρούνται ύποπτοι για συνδέσεις με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα για τον συντονισμό της απόπειρας πραξικοπήματος το 2016.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, «Έχουν εκδοθεί 704 εντάλματα σύλληψης και έχουν συλληφθεί 543 άτομα». Επίσης αναφέρεται ότι η επιχείρηση διεξήχθη σε 59 από τις 81 τουρκικές επαρχίες, με στόχο την οικονομική δομή της «τρομοκρατικής οργάνωσης FETO», ένα αρκτικόλεξο που χρησιμοποιεί η Άγκυρα για να χαρακτηρίσει το δίκτυο Γκιουλέν.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι έλαβαν ή αναδιένεμαν χρήματα που εστάλησαν από το εξωτερικό από υποστηρικτές του Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο 81χρονος Γκιουλέν, θεωρείται από τον Τούρκο πρόεδρο ως ενορχηστρωτής της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016. Από τότε, οι τουρκικές αρχές έχουν κάνει περισσότερες από 300.000 συλλήψεις μετά από αυτό το αποτυχημένο πραξικόπημα, ιδιαίτερα στις τάξεις της αστυνομίας, της δικαιοσύνης και του στρατού και μεταξύ διανοουμένων.

AFP, Ahval

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter