Τουρκία – Έκρηξη με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ (Photos και Video)

Τουρκία – Έκρηξη με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ  (Photos και Video)

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν από έκρηξη σε κτίριο της αστυνομίας στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, όμως ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

.

Η έκρηξη, που προκάλεσε τη μερική κατάρρευση της στέγης του κτιρίου, σημειώθηκε στη διάρκεια επισκευής τεθωρακισμένου οχήματος, ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με το οποίο ένας άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ενώ τα αιτία της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.

Το Ντιγιάρμπακιρ είναι η μεγαλύτερη πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) διεξάγουν ένοπλο αγώνα για περισσότερες από τρεις δεκαετίες με σκοπό την αυτονομία των Κούρδων. Η βία έχει αναζωπυρωθεί μετά την κατάρρευση μιας εκεχειρίας τον Ιούλιο του 2015.

Ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως η έκρηξη, που έστειλε μια μεγάλη στήλη καπνού πάνω από τα γειτονικά κτίρια και άφησε έναν κρατήρα στο έδαφος, φαίνεται να οφείλεται σε ατύχημα.

«Προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει εξωτερική παρέμβαση, και η έκρηξη προκλήθηκε από το υπό επισκευή όχημα. Ένας άνθρωπος έχει εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια», είπε.

Η νοτιοανατολική Τουρκία είναι θέατρο σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».

(Πηγή: ΑΠΕ)

https://twitter.com/Beritan_Tijda/status/851705741199241216

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter