Τουρκία: Κλήση του έλληνα πρέσβη στην Αγκυρα – Κατηγορίες για «στήριξη τρομοκρατών» στην Ελλάδα

Τουρκία: Κλήση του έλληνα πρέσβη στην Αγκυρα – Κατηγορίες για «στήριξη τρομοκρατών» στην Ελλάδα

Για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ως αιτία που το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη αναφέρεται «η παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Ο κ. Λάζαρης ενημερώθηκε ότι οι προαναφερθείσες οργανώσεις διεξάγουν «δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα» καθώς και ότι η Ελλάδα θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για «κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Στον έλληνα πρέσβη παρουσιάστηκε το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου, όπου οι «τρομοκράτες που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας επωφελούνται από κάθε είδους υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης».

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει μετατραπεί σε τρομοκρατική «φωλιά», ανάλογη με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία, ενώ η αντίδραση και οι απόψεις της Τουρκίας επί του θέματος μεταφέρθηκαν στον κ. Λάζαρη λόγω της δράσης που ξεκίνησε από τον εν λόγω καταυλισμό και εξελίχθηκε σε ανοιχτή διαδήλωση του PKK κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter