Τουρκία: Μάτωσαν οι εκλογές – δύο νεκροί σε καυγά στο Ντιγιάρμπακιρ

Τουρκία: Μάτωσαν οι εκλογές – δύο νεκροί σε καυγά στο Ντιγιάρμπακιρ

Με δύο νεκρούς και ένα τραυματία κατέληξε καβγάς στην αυλή εκλογικού κέντρου σε χωριό του Ντιγιαρμπακίρ μεταξύ δύο οικογενειών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ακόμη και όπλα.

Πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι κατά την εκλογική διαδικασία στο χωριό Γιαμπάναρντι ξέσπασε διαμάχη μεταξύ δύο οικογενειών, οι οποίες μάλιστα είναι και συγγενικές, με αποτέλεσμα ένας 68χρονος και ένας 2χρονος να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

 Τελικά υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ δύο άτομα έχουν συλληφθεί σχετικά με το επεισόδιο.

Το βράδυ του Σαββάτου, στην επίσης ανατολική επαρχία Βαν, ομάδα ενόπλων της κουρδικής οργάνωσης PKK επιτέθηκε σε αυτοκίνητο που μετέφερε τοπικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος AKP, σκοτώνοντας έναν σωματοφύλακα και τραυματίζοντας έναν άλλο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Με επευφημίες ψήφισε ο Ερντογάν

Συνοδευόμενος από την σύζυγο του Εμινέ, ο Ταγίπ Ερντογάν άσκησε το εκλογικό δικαίωμα του, μετά τις 11:30 το πρωί σε εκλογικό κέντρο στην περιοχή Ουσκουντάρ της Κωνσταντινούπολης.

«Αυτό το δημοψήφισμα δεν είναι μία συνηθισμένη ψηφοφορία. Είχαμε αρκετές εκλογές που είχαν στόχο το κοινοβουλευτικό σύστημα στην ιστορία της Δημοκρατίας. Είχαμε ορισμένα δημοψηφίσματα αλλά αυτό είναι για να αποφασιστεί εάν θα αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης. Πιστεύω ότι ο λαός μας θα αποφασίσει για μία ταχύτερη ανάπτυξη και ένα άλμα προς τα εμπρός. Πιστεύω ότι ο λαός μου θα προχωρήσει προς το μέλλον παίρνοντας την απόφαση του», είπε στους δημοσιογράφους ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα στην Κωνσταντινούπολη. Προέβλεψε επίσης ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη συμμετοχή στο δημοψήφισμα.

 Ευδιάθετος και χαμογελαστός χαιρετούσε με χειραψίες όσους βρίσκονταν εκεί.

Αμέσως μετά οι οπαδοί του συγκεντρώθηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο και φώναζαν συνθήματα υπέρ του Τούρκου προέδρου. Ο Ταγίπ Ερντογάν υπό την συνοδεία των ανδρών της ασφάλειας τους, πλησίασε την ομάδα των ψηφοφόρων του και συνομίλησε για λίγο μαζί τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter