Τουρκία: Νέες δεκάδες συλλήψεις ατόμων ύποπτα για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Τουρκία: Νέες δεκάδες συλλήψεις ατόμων ύποπτα για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα δεκάδες άτομα ως ύποπτα ότι συνδέονται με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, μαύρο πρόβατο της Άγκυρας η οποία τον κατηγορεί ότι εξύφανε μια απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ καταζητούν εκατοντάδες άλλους υπόπτους.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος περισσότερων από 400 προσώπων στο πλαίσιο πολλών ερευνών σε όλη την Τουρκία. Από τα πρόσωπα αυτά, 127 είχαν συλληφθεί μέχρι το μεσημέρι.

Οι συλληφθέντες και οι καταζητούμενοι είναι ύποπτοι ότι συμμετείχαν στην κίνηση του ιεροκήρυκα Γκιουλέν, την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση». Μεταξύ τους περιλαμβάνονται πρώην αστυνομικοί ή απόστρατοι και πρόσωπα ύποπτα ότι χρησιμοποίησαν μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που, σύμφωνα με την Άγκυρα, προτιμούν οι υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι ήταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Μετά την απόπειρα αυτή, οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει εναντίον των υποστηρικτών του Γκιουλέν διώξεις, οι οποίες δεν έχουν προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Περίπου 55.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και περισσότεροι από 140.000 απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, οι συλλήψεις συνεχίζονται κάθε εβδομάδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter