Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης

Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης

Σε νέο διάγγελμα προς το τουρκικό έθνος, που πραγματοποίησε μετά από κυβερνητική σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε απόψε, ότι, από το ερχόμενο σαββατοκύριακο, θα αρχίσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η αρχή θα γίνει με την παροχή άδειας διάρκειας 4 ωρών στους πολίτες άνω των 65 και κάτω των 20 για να βγουν από το σπίτι μια φορά την εβδομάδα σε ξεχωριστές ημέρες. Επίσης θα αρθούν οι περιορισμοί για τις μετακινήσεις σε 7 πόλεις εξαιρουμένων όμως της Κωνσταντινούπολης, Σμύρνης και Άγκυρας όπου έχουν παρουσιαστεί τα περισσότερα κρούσματα και οι περισσότεροι θάνατοι από κορονοϊό.

Επίσης ο Ερντογάν είπε ότι από τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα κουρεία, τα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και κάποια άλλα καταστήματα. Τα πανεπιστήμια θα αρχίσουν να λειτουργούν από τις 15 Ιουνίου.

«Ο αριθμός των ασθενών μας μειώνεται. Αντίθετα, ο αριθμός των ασθενών που αναρρώνουν αυξάνεται σημαντικά. Έχουμε συνειδητά κάνει όλα τα βήματα από την πρώτη ημέρα της επιδημίας στη χώρα μας. Λάβαμε κάθε είδους μέτρα με βάση τις συστάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής. Φτάσαμε σε ένα σημαντικό σημείο καμπής. Κρατήσαμε το ποσοστό θνητότητας πολύ χαμηλό και αποτρέψαμε την εξάπλωση της νόσου» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter