Τουρκία: «Ο Ερντογάν πετάει εκτός AKP τον πρόεδρο που ξυλοκόπησε διαιτητή»

Τουρκία: «Ο Ερντογάν πετάει εκτός AKP τον πρόεδρο που ξυλοκόπησε διαιτητή»

Σάλος προκλήθηκε στην Τουρκία από όσα εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Ανκαραγκιουτσού. Ο ξυλοδαρμός του διαιτητή της αναμέτρησης με τη Ριζέσπορ για τη 15η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος, από τον πρόεδρο των γηπεδούχων, Φαρούκ Κοτζά, είχε και πολιτικές προεκτάσεις.

Ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού είχε διατελέσει βουλευτής του κόμματος Ερντογάν ενώ μέχρι τη Δευτέρα παρέμενε μέλος του AKP. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει σήμερα, καθώς με εντολή Ερντογάν θα περάσει από το πειθαρχικό του κόμματος με το αίτημα της αποβολής λόγω της επίθεσης κατά του διαιτητή. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας επενέβη με δήλωσή του λίγη ώρα μετά τα γεγονότα στο γήπεδο της Ανκαραγκιουτσού. «Αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης: Σκηνές χάους σε γήπεδο στην Τουρκία: Πρόεδρος ομάδας γρονθοκόπησε διαιτητή – «Λουκέτο» στο πρωτάθλημα (Videos)

Το παρελθόν του Ερντογάν με τον Κοτζά

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ενεργή εμπλοκή στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας. Διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την πλειοψηφία των προέδρων των μεγάλων ομάδων της χώρας, κάτι που ισχύει και με τον Φαρούκ Κοτζά.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν κατοικούσε κάποτε σε σπίτι ιδιοκτησίας του πρώην βουλευτή του ΑΚP, πριν εγκατασταθεί στο «προεδρικό παλάτι» στην Άγκυρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter