Τουρκία: Οι κεμαλιστές στηρίζουν τον Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκία: Οι κεμαλιστές στηρίζουν τον Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο

Το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης στη γείτονα, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), δια στόματος του εκπροσώπου του, εκφράζει τη στήριξή του στην παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το Oruc Reis.

«Είναι σωστό ότι το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis αξιοποιείται στην περιοχή. Αλλά για να επιλυθούν ταχύτερα αυτά τα ζητήματα, πρέπει να επιδιορθώσουμε τις σχέσεις μας με την Αίγυπτο». Αυτή είναι η δήλωση του Φάικ Οζτράκ, εκπρόσωπο του κεμαλικού κόμματος CHP στην Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Ο Οζτράκ συμφωνεί με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, μην διαχωρίζοντας την θέση του από τις προκλητικές αποφάσεις της κυβέρνησης της γείτονος και του προέδρου Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας ότι η τουρκική πολιτική σκηνή ακολουθεί μια κοινή γραμμή στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

Η χάραξη εθνικής στρατηγικής στα εθνικά θέματα, τη σημασία της οποίας προέβαλλε εκ νέου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι μια πρόκληση την οποία η Τουρκία φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει προ πολλού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter