Τουρκία: On camera ξυλοδαρμός δημοσιογράφου από βουλευτή για το κουρδικό

Τουρκία: On camera ξυλοδαρμός δημοσιογράφου από βουλευτή για το κουρδικό
Πηγή: Twitter

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο στούντιο του δικτύου TV100 στην Τουρκία, όταν βουλευτής και σωματοφύλακάς του επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο μετά από φραστική αψιμαχία σχετικά με το κουρδικό ζήτημα και την συνολική κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην γειτονική χώρα.

Ειδικότερα, τα αίματα άναψαν το βράδυ του Σαββάτου όταν ο βουλευτής του εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, Κεμάλ Ενγκινγιούρτ εκνευρίστηκε με την τοποθέτηση του δημοσιογράφου Λατίφ Σιμσέκ αναφορικά με τις δίκες του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς και του επίσης φυλακισμένου αντιφρονούντα επιχειρηματία, Οσμάν Καβαλά, ότι «όλοι θα πρέπει να σεβαστούν την αποφάσεις που πάρθηκαν, ουδείς μπορεί να υποτιμήσει τους δικαστείς, τους εισαγγελείς και την αστυνομία αυτής της χώρας». Παράλληλα ο Σιμσέκ επισήμανε την ανάγκη ευρύτερων συνενναίσεων για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος.

Ο Ενγκιχιούρτ, εμφανώς εκνευρισμένος από τα σχόλια του Σιμσέκ, του ζήτησε να σταματήσει «αυτή τη ρητορική υποστήριξης», συμπληρώνοντας σε προκλητικό τόνο «κράτος και αστυνομία ανήκει σε εμάς». Η λογομαχία συνεχίστηκε, όταν ξαφνικά ο βουλευτής σηκώθηκε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του δημοσιογράφου, εκτοξεύοντας ύβρεις. Τότε, η τηλεοπτική μετάδοση διακόπηκε και ακολούθησε διαφημιστικό διάλειμμα.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαλείμματος, όπως ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος και όπως φαίνεται από τα πλάνα που μοιράστηκε αργότερα το TV100, ο Ενγκιχιουρτ και ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ο σωματοφύλακάς του επιτέθηκαν στον Σιμσέκ και τον χτύπησαν. Στο επίμαχο βίντεο φαίνονται και οι δυο άνδρες να γρονθοκοπούν τον δημοσιογράφο, όπως επισημαίνει δημοσίευμα στην τουρκική έκδοση του BBC.

https://www.youtube.com/watch?v=mXq97HG9VFk

 

Μετά το συμβάν, ο Σιμσέκ υπέβαλε καταγγελία εις βάρος του Ενγκιχιούρτ και του σωματοφύλακά του, με την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες.

Πηγή: Ahval, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter