Τουρκία: Παραλήρημα Μπαχτσελί – Ανεβάζει τους τόνους προς άγραν ψήφων

Τουρκία: Παραλήρημα Μπαχτσελί – Ανεβάζει τους τόνους προς άγραν ψήφων

Ο κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προέβη το πρωί της Τρίτης μπροστά στην κοινοβουλευτική του ομάδα σε ένα παραληρηματικό ξέσπασμα, που καλύφθηκε εκτεταμένα από τα τουρκικά Μέσα. Ανάμεσα στις απειλές που εκτόξευσε εναντίον όλων όσων θεωρεί εχθρούς της χώρας, από την αντιπολίτευση του Κιλιτσντάρογλου μέχρι τους δημοσκόπους και τους… εμπόρους που ανεβάζουν συνεχώς τις τιμές τους, επιτέθηκε με το γνωστό εριστικό του ύφος εναντίον του ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο εθνικιστής συνεργάτης του Ερντογάν συνέχισε τις απειλές στο ίδιο μήκος κύματος που «εκπέμπει» σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό του προέδρου, όπως και ο ίδιος ο Ερντογάν, καθώς και τα τουρκικά Μέσα, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων του, μπροστά στα απογοητευτικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Απειλές και προσβολές

Μέσα λοιπόν σε όλες τις απειλητικές κορώνες, που στράφηκαν ακόμα και κατά του… παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, ο υπερεθνικιστής ιδρυτής των Γκρίζων Λύκων εκτιμά ότι η Τουρκία κινδυνεύει αφού ο «αλαζόνας Μητσοτάκης, που προσπάθησε να προκαλέσει την Τουρκία επισκεπτόμενος τα νησιά, είναι σε κατάσταση προκλητικότητας για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ένοπλης σύγκρουσης αν χρειαστεί». Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν συνέχισε προειδοποιώντας ότι «το Αιγαίο είναι μια θάλασσα γαλήνης και ηρεμίας. Αν συμβεί το αντίθετο, μόνο ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα υποστούν το αποτέλεσμα των υπολογισμών τους». Εξαπέλυσε τις συνήθεις κατηγορίες της Τουρκίας για τους πνιγμούς στο Αιγαίο, ενώ τελείωσε την αναφορά του στην Ελλάδα λέγοντας ότι «τα πρόσωπα και οι καρδιές των Δωδεκάνησων είναι στραμμένα προς την Τουρκία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά του Μπαχτσελί στην Ελλάδα δεν κράτησε παρά λίγα λεπτά σε μια ομιλία που διήρκεσε πάνω από 40 λεπτά. Έτσι, δεν δικαιολογείται η δυσανάλογα μεγάλη έκταση που της έχουν δώσει τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά Μέσα στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να στρέψει στο εξωτερικό την προσοχή του κοινού, σε έναν έξωθεν κίνδυνο, για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινότητα η ανικανότητά της να αντιμετωπίσει επιτυχώς την κρίση της ακρίβειας που κατατρώει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Η απάντηση Μητσοτάκη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιλώντας την Τρίτη στο συνέδριο «ygeiamou», αφού επεσήμανε την απομάκρυνση της Τουρκίας από το κοινό έδαφος που υποτίθεται είχε βρεθεί στη συνάντηση με τον Ερντογάν, έκανε λόγο για αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας με τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και την ρητορική αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών.

«Η κυβέρνηση θα εγείρει την τουρκική προκλητικότητα στα διεθνή φόρα και η στήριξη ήρθε χωρίς αστερίσκους από τους εταίρους μας. Εύχομαι και ελπίζω και ενθαρρύνω ανοικτά την Τουρκία αυτή η ρητορική να μην εκφραστεί στο πεδίο. Είμαστε μακριά από την ένταση του καλοκαιριού του 2020 και χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους. Δεν χρειάζονται πρόσθετες εστίες αναταραχής εντός της συμμαχίας», πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter