Τουρκία: Παραμένουν προφυλακισμένοι οι Έλληνες στρατιωτικοί – Μήνυμα Κοτζιά προς Άγκυρα (Photos, Video)

Τουρκία: Παραμένουν προφυλακισμένοι οι Έλληνες στρατιωτικοί – Μήνυμα Κοτζιά προς Άγκυρα (Photos, Video)

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, εκδίκαση της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Πρόκειται για τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία ΕΠ.ΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, η τύχη των οποίων θα κριθεί τις επόμενες ώρες.

Τη νομική τους υπεράσπιση έχουν αναλάβει δύο δικηγόροι που όρισε το ελληνικό προξενείο.

Συνάντηση των Ελλήνων στρατιωτικών με τους γονείς τους

Το αίτημα των γονέων των δύο στρατιωτικών να επισκεφθούν τα παιδιά τους στις φυλακές της Αδριανούπολης έγινε δεκτό από την εισαγγελία και έτσι – όπως αναφέρεται- κατόρθωσαν να δουν τα παιδιά τους λίγο αργότερα.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές, μεταφέρθηκαν ρούχα και χρήματα από την Ορεστιάδα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, προκειμένου να παρουσιαστούν με πολιτικά στο δικαστήριο.

Κοτζιάς: Να εφαρμόσει η Τουρκία τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο

Δήλωση για το θέμα της σύλληψης-κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Ανδριανούπολη, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, «η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».

Αισιόδοξη η Αθήνα 

Αν και η Αθήνα έχει εμφανιστεί αισιόδοξη για άμεσο και αίσιο τέλος της περιπέτειας των δύο Ελλήνων, εκφράζονται και ανησυχίες για το ενδεχόμενο να επιχειρήσει ο Ερντογάν να συνδέσει την υπόθεση με αυτήν των 8 Τούρκων που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και για τους οποίους η Τουρκία ζητά να εκδοθούν.

Το ενδεχόμενο σύνδεσης των δύο υποθέσεων απορρίπτουν κυβερνητικά στελέχη.













Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter