Τουρκία: Προειδοποίηση Τσαβούσογλου για νέες επιχειρήσεις στη Συρία

Τουρκία: Προειδοποίηση Τσαβούσογλου για νέες επιχειρήσεις στη Συρία

Η Τουρκία θα εκκινήσει εκ νέου τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, εάν δεν «εκκαθαριστεί» από τους Κούρδους μαχητές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η εφημερίδα Yeni Safak, αλλά και το τηλεοπτικό δίκτυο «Ηaber Turk» φιλοξένησαν τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο οποίος κατέστησε σαφές πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μπει σε νέο γύρο πολεμικών επιχειρήσεων στη Βορειονατολική Συρία, βλέποντας ότι η ΗΠΑ και η Ρωσία δεν έχουν τηρήσει στο έπακρο τις συμφωνίες τους με την Άγκυρα. 

«Οι ΗΠΑ και η Ρωσία απέτυχαν να κάνουν τα απαραίτητα βήματα (βάσει των συμφωνιών με την Άγκυρα). Εάν τα εδάφη δεν εκκαθαριστούν από τις κουρδικές μονάδες, θα επαναλάβουμε την επιχείρηση. Θέλουμε να ξεφορτωθούμε την τρομοκρατική απειλή», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Βάσει των συμφωνιών που είχαν γίνει, προβλεπόταν ότι οι YPG, τους οποίους η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, θα απομακρυνθούν από μια μεγάλη περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία, στη βορειοανατολική Συρία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter