Τουρκία: Πρόωρες εκλογές προανήγγειλε ο Ερντογάν

Τουρκία: Πρόωρες εκλογές προανήγγειλε ο Ερντογάν

Σχεδόν βέβαιες θα πρέπει να θεωρείται η πρόωρη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, καθώς ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Πέμπτη πως οι εκλογές στην Τουρκία, που είναι προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου, μπορεί να τροποποιηθούν.

«Γνωρίζετε καλύτερα τη σημασία των εκλογών του 2023, για τις οποίες θα επικαιροποιήσουμε την ημερομηνία λαμβάνοντας υπόψη τις εποχικές συνθήκες, φέρνοντάς τες ίσως λίγο πιο μπροστά»», είπε συγκεκριμένα ο Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος στην Άγκυρα.

«Η ημερομηνία των εκλογών έφτασε και δεν ξέρουμε ακόμη με ποιον θα αναμετρηθούμε στην κάλπη. Το έθνος μας δεν γνωρίζει ακόμη ποιος και ποια θα προταθεί ως υποψήφιος», συμπλήρωσε ο τούρκος ηγέτης.

Η είδηση έρχεται μετά από σειρά αποκαρδιωτικών για τον τούρκο πρόεδρο δημοσκοπήσεων, που εμφανίζουν τον ίδιο να ηττάται από κάθε υποψήφιο της ενωμένης αντιπολίτευσης και το κόμμα του τέταρτο στις προτιμήσεις στους νέους ψηφοφόρους.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ ανέφερε πως το κόμμα εξετάζει μια «μικροαλλαγή» στην ημερομηνία των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τα μέσα Ιουλίου.

Πηγή: Euronews, Ahval

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ο Ερντογάν καταργεί τα όρια συνταξιοδότησης με το βλέμμα στις εκλογές

Τουρκία: Ποινή φυλάκισης άνω των δύο ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Εκρέμ Ιμάμογλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter