Τουρκία: Πρώτα NAVTEX, μετά διάλογος «άνευ όρων» με την Ελλάδα

Τουρκία: Πρώτα NAVTEX, μετά διάλογος «άνευ όρων» με την Ελλάδα

Προκλητική ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, στην έντονη διαμαρτυρία του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη νέα τουρκική NAVTEX νότια της Ρόδου.

Kατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ακσόι έψεξε την ανακοίνωση της Αθήνας, κάνοντας λόγο για «αβάσιμες διεκδικήσεις» της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είναι μάταιη η προσπάθεια της Ελλάδας να εξανίσταται στις δραστηριότητές μας μετά από κάθε NAVTEX, με βάση τις μαξιμαλιστικές τις διεκδικήσεις. Η χώρα μας θα συνεχίσει τις έρευνες στην περιοχή στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Διάλογος άνευ όρων»

Η Άγκυρα επιμένει να καλεί την Ελλάδα σε διάλογο άνευ όρων, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Αντί να κατηγορεί την Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες και να παραπονιέται σε τρίτες χώρες, περιμένουμε από την Ελλάδα να απέχει από τέτοια βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή και να συμβάλει στη δημιουργία ενός κατάλληλου κλίματος για διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Ακσόι.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσκάλεσε και πάλι την Αθήνα σε διάλογο «άνευ όρων» για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και για τα υπόλοιπα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter