Τουρκία: Σε ενότητα της αντιπολίτευσης γύρω από τον Κιλιντσάρογλου καλεί ο Ντεμιρτάς ενόψει εκλογών

Τουρκία: Σε ενότητα της αντιπολίτευσης γύρω από τον Κιλιντσάρογλου καλεί ο Ντεμιρτάς ενόψει εκλογών

Παρέμβαση υπέρ της ενότητας της τουρκικής αντιπολίτευσης, γύρω από την υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, έκανε μέσω Twitter ο φυλακισμένος πρώηνηγέτης του κεντροαριστερού, φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο Ντεμιρτάς, που βρίσκεται στη φυλακή για «τρομοκρατία» από το 2016 γράφει μεταξύ άλλων στο Twitter ότι «οι άνθρωποι βρίσκονται σε πόνο, πανικό και απελπισία. Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Η κυβέρνηση ανησυχεί για την έδρα της. Η αντιπολίτευση βιάζεται δικαιολογημένα να βοηθήσει το λαό».

«Εμπρός Συμμαχία Εργασίας και Ελευθερίας! Εμπρός Ένωση Σοσιαλιστικής Εξουσίας! Εμπρός, Λαϊκή Συμμαχία! Εμπρός, κ. Κεμάλ! Περπατήστε δίπλα-δίπλα. Ενωθείτε, συμφιλιωθείτε και ξαναχτίστε αυτή τη διαλυμένη χώρα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα πετύχουμε», καταλήγει στην παρέμβασή του ο Ντεμιρτάς.

Σύμφωνα με τους αναλυτές στην Τουρκία, ο Ντεμιρτάς προχώρησε σ’ αυτή τη δήλωση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μετά την αναβολή της ανακοίνωσης του υποψηφίου που θα στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές οι ηγέτες της αντιπολίτευσης που συγκροτούν το «τραπέζι των έξι».

Πηγή: Anadolu, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Νέα καταδίκη για τον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών στον Ντεμιρτάς για «προσβολή του Ερντογάν»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter