Τουρκία: Σύγχυση με την «εξαφάνιση» του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

Τουρκία: Σύγχυση με την «εξαφάνιση» του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

Σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί αναφορικά με την τύχη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δημοσίευμα της Washington Post υποστηρίζει ότι εξαφανίστηκε χθες μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο Κασόγκι εξακολουθεί να βρίσκεται εντός του σαουδαραβικού προξενείου, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με Σαουδάραβες αξιωματούχους και ελπίζουν ότι η κατάσταση θα επιλυθεί.

Ωστόσο, Σαουδάραβας αξιωματούχος με δηλώσεις του στο Ρόιτερς διέψευσε ότι ο Κασόγκι βρίσκεται εντός του κτιρίου του σαουδαραβικού προξενείου.

«Δεν βρίσκεται στο προξενείο, ούτε τελεί υπό κράτηση από τις σαουδαραβικές αρχές», τόνισε ο αξιωματούχος, χαρακτηρίζοντας «ψευδείς» τις αναφορές ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος εξαφανίστηκε χθες μετά την είσοδό του στο προξενείο.

Κατά τη δήλωση του αξιωματούχου, ο Κασόγκι επισκέφτηκε το προξενείο «για να αιτηθεί κάποια έγγραφα που σχετίζονται με την οικογενειακή του κατάσταση και εξήλθε από το κτίριο αμέσως μετά».

Εντούτοις, από την πλευρά της η αρραβωνιαστικιά του δημοσιογράφου και επικριτή της πολιτικής του Ριάντ, διέψευσε τον ισχυρισμό του Σαουδάραβα αξιωματούχου, επιμένοντας ότι ο Κασόγκι εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν εντός του σαουδαραβικού προξενείου.

«Αν αυτό αληθεύει, τότε που βρίσκεται;» διερωτήθηκε η μνηστή του Κασόγκι, επισημαίνοντας ότι είτε αυτή, είτε η τουρκική αστυνομία θα γνώριζαν αν ο αρραβωνιαστικός της είχε φύγει από το κτίριο.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος γράφει άρθρα γνώμης για την Washington Post, δεν εθεάθη μετά την είσοδό του στο προξενείο την Τρίτη το απόγευμα στο προάστιο Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με την μνηστή του, η οποία τον συνόδευε και τον περίμενε έξω από το προξενείο έως ότου έκλεισε, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα.

Ο Κασόγκι, πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης, αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ πέρυσι φοβούμενος πιθανή σύλληψή του, αφού επέκρινε ορισμένες αποφάσεις του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν και την στρατιωτική επέμβαση του Ριάντ στην Υεμένη.

Ο φίλος του, Τούρκος δημοσιογράφος Τουράν Κισλακτσί, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο dpa ότι ο Κασόγκι εισήλθε στο κτίριο του προξενείου περίπου στις 13:30 (τοπική ώρα) της Τρίτης για να λάβει κάποια έγγραφα. Η μνηστή του περίμενε μάταια για ώρες έξω από το κτίριο, πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter