Τουρκία: Το πρακτορείο Anadolu απέλυσε δημοσιογράφο, επειδή έκανε ερώτηση για τη διαφθορά! (video)

Τουρκία: Το πρακτορείο Anadolu απέλυσε δημοσιογράφο, επειδή έκανε ερώτηση για τη διαφθορά! (video)
Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σουϊλού που καταγγέλλεται για διαφθορά

Tο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες δημοσιογράφο του γιατί έκανε ερώτηση σε δυο υπουργούς σχετικά με τη διαφθορά σε κυβερνητικά στελέχη.

Οπως γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ο δημοσιογράφος του Anadolu Μουσάμπ Τουράν ζήτησε από δύο υπουργούς να σχολιάσουν τους ισχυρισμούς ενός ανθρώπου του υποκόσμου, του Σεντάτ Πεκέρ, ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού τον είχε προειδοποιήσει πως πρόκειται να συλληφθεί και έτσι τον βοήθησε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Από τότε ο Πεκέρ βομβαρδίζει το διαδίκτυο με βίντεο, με τα οποία κατηγορεί μέλη της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP για ποικίλα εγκλήματα και για διαφθορά.

O δημοσιογράφος Μουσάμπ Τουράν

 

Ο δημοσιογράφος του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων ρώτησε τους δύο υπουργούς, Βιομηχανίας, Μουσταφά Βαράνκ και Γεωργίας, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, πως σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιδράσει στο σκάνδαλο.  Αυτή που …αντέδρασε άμεσα ήταν η διεύθυνση του Anadolu με μια δήλωση, σύμφωνα με την οποία ο Τουράν απολύθηκε επειδή παραβίασε τις “δημοσιογραφικές αρχές” και διέδωσε “πολιτική προπαγάνδα”. Ωστόσο το βίντεο αυτού του στιγμιότυπου της συνέντευξης Τύπου εξαπλώθηκε αστραπιαία σε μέσα κοινωνικής ενημέρωσης.

Ο εισαγγελέας κλήθηκε μάλιστα να ελέγξει αν ο δημοσιογράφος “ανήκει σε τρομοκρατική ομάδα”.  Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου Ερντογάν , Φαχρετίν Αλτούν σχολίασε στο Twitter ότι όποιος “συκοφαντεί το κράτος μας θα πληρώνει το τίμημα”.
Αφερίμ…

Δείτε στο βίντεο την άβολη στιγμή των δύο υπουργών:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter