Τουρκία: Το Σάββατο η ορκομωσία Ερντογάν και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Τουρκία: Το Σάββατο η ορκομωσία Ερντογάν και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
Φωτογραφία αρχείου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ορκίζεται ξανά πρόεδρος της Τουρκίας το Σάββατο, οπότε και θα ανακοινώσει επίσημα και την σύσταση του νέου Υπουργικού του Συμβουλίου και των στενών συνεργατών του.

Σε ό,τι αφορά τα κρίσιμα πόστα του νέου κυβερνητικού σχήματος, ρεπορτάζ του Bloomberg ωστόσο επιβεβαιώνει ότι επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών θα είναι τελικά ο Μεχμέτ Σιμσέκ.

Εντύπωση σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Cumhuriyet» η αποχώρηση του Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, του Σουλεϊμάν Σοϊλού από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το υπουργείο Εξωτερικών, τη θέση του οποίου θα αναλάβει τελικά ο Χακάν Φιντάν, ο επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκιάς.

Στη διαχείριση της Υπηρεσίας αναμένεται να τεθεί ο Ιμπραχίμ Καλίν, νυν σύμβουλος της Τουρκικής προεδρίας. Τόσο ο Χακάν Φιντάν όσο και ο Ιμπραχίμ Καλίν είναι οι εξ’ απορρήτων του Τούρκου προέδρου.

Η ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου αναμένεται να είναι ιδιαίτερη και μεγαλοπρεπής, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αναμένεται να παραστούν τουλάχιστον 20 ηγέτες ξένων χωρών και 45 υπουργοί Εξωτερικών, αλλά και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Πηγή: Bloomberg, Cumhuriyet

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter